Спасителният кораб Ocean Viking качи тази нощ на борда си

...
Спасителният кораб Ocean Viking качи тази нощ на борда си
Коментари Харесай

Ocean Viking спасява 60 души в Средиземно море

Спасителният транспортен съд „ Ocean Viking ” качи тази нощ на борда си 60 мигранти. Те са избавени на към 111 км от либерийския бряг от претъпкана дървена лодка, оповестяват от избавителните организации „ SOS Méditerranée ” и „ Лекари без граница ”. Сред избавените е 3-месечно бебе и 3-годишното му братче.
„ Ocean Viking ”, който се употребява от двете организации, в границите на три избавителни интервенции предходната седмица взе на борда си 215 души. Бременна с близнаци жена и един мъж бяха взети с хеликоптер от кораба, преди той да дебаркира в италианското пристанище Месина, съобщи БГНЕС.
Германското издание „ Шпигел ” напомня, че по време на среща през септември Италия, Германия, Франция и Малта реализираха кардинално единодушие по отношение на избавителните интервенции в Средиземно море. Този „ краткотраен механизъм за взаимност ” планува в границите на 6 месеца група държави-членки на Европейски Съюз да приема избавени от Италия и Малта бежанци.
Така се предотвратява заплахата кораби с бежанци да чакат в продължение на седмици в интернационалните води, до момента в който бъде решен въпросът с разпределението, с цел да могат мигрантите да стъпят на сушата. Механизмът за незабавна помощ е създаден като краткотрайно решение, до момента в който бъде модифицирана системата на Европейски Съюз за предоставяне на леговище. Досега, обаче, за нея не е обезпечена необятна поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР