Спасителните екипи се надпреварват с времето в опит да намерят

...
Спасителните екипи се надпреварват с времето в опит да намерят
Коментари Харесай

176 са спасените след срутването в Бразилия, има надежда за още оцелели

Спасителните екипи се надпреварват с времето в опит да намерят оживели под тоновете тиня след скъсването на стена на хвостохранилище в Бразилия в петък, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС. " Все още имаме очаквания да намерим живи хора, " сподели пред кореспонденти шефът на държавната пожарна работа, полковник Едгард Естава. Той обаче призна, че с напредването на времето шансът да бъдат открити още живи хора понижава. До момента са избавени 176 души, 23 от тях са приети в болница. Намерени са телата на 34 души, а близо 300 се водят за изчезнали. 

БГНЕС напомня, че случаят стана в петък в мината Вале покрай град Бело Оризонте в щата Минас Жерайс. Изхвърлени са няколко милиони кубика кална маса. В избавителната интервенция се включиха и хеликоптери, защото стичащата се тиня е покрила с пълен пласт здания, транспортни средства и пътища. Бразилският президент Жаир Болсонаро прелетя над опустошената зона, само че отхвърли да приказва пред кореспонденти. Той обаче написа в обществените мрежи: „ Трудно е да сдържиш страстите си преди тази сцена. Прави се всичко належащо за оживелите, да се открият обстоятелствата, да се потърси правдивост и да се предотвратят нови нещастия ", прибавя той. Армията разгласи, че по заповед на Болсонаро е разположила 1000 бойци, в това число и особено подготвени кучета, в засегнатата зона. Те са се присъединили в издирването на оживели и в превъзмогване на вредите. 

Бедствието е първата огромна рецесия, с която Болсонаро и неговото държавно управление се сблъскват след встъпването им в служба при започване на януари. Случилото се може да се окаже една от най-големите сходни нещастия в историята на Бразилия. Скъсалата се язовирна стена е висока 86 метра и е издигната преди 42 години. Тя е била в развой на извеждане от употреба, а неотдавна е минала проби за структурна сигурност. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР