Спасителната операция на горялия край остров Корфу кораб ще продължи

...
Спасителната операция на горялия край остров Корфу кораб ще продължи
Коментари Харесай

Продължава спасителната операция на горелия край Корфу ферибот

Спасителната интервенция на горялия край остров Корфу транспортен съд ще продължи тази заран.

127 наши сънародници са пътували на борда на плавателния съд в Йонийско море. В неопределеност не престават да са 12 души, като 7 от тях са български жители. Българското държавно управление провежда щаб, който е в съгласуваност с гръцките управляващи и непрекъснато следи информацията за развиването на случая, разгласи министър председателят Кирил Петков нощес.

38 от българските водачи се чака да тръгнат към родината през днешния ден, откакто бъдат освободени от гръцките управляващи, които проверяват случая.

Собственикът на пловдивската превоза компания, в която работят водачите ни, към този момент е изпратил рейс в Игуменица, с цел да ги прибере. 64-годишният българин, който беше изваден финален от ферибота, дружно с турски жител, се усеща добре и към този момент е при своите сътрудници. Ето какво сподели Илиян Филипов, притежател на транспортната компания, пред нашата камера.

Евакуираните от горящия кораб са настанени на остров Корфу.

Кошмарно прекарване - по този начин пасажерите разказват случилото се. Повечето са били събудени от членове на екипажа и са били изведени на палубата за евакуация. Лодките обаче са били тесни и претъпкани. Въпреки това хората са признателни, че са се избавили от огнения пъкъл. Благодарение на напъните на гръцките спасители, двамата души, блокирани покрай пламъците, са избавени. Фериботът Олимпия, с 240 пасажери и 51 души екипаж, се възпламени по време на пътуването си от Гърция към Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР