Спасителната акция по издирването на пилота на бойния самолет майор

...
Спасителната акция по издирването на пилота на бойния самолет майор
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: Надеждите за издирване на майор Терзиев не са големи

Спасителната акция по издирването на водача на бойния аероплан майор Валентин Терзиев продължава. Към момента са открити движимости и материали, които ще бъдат обследвани. Това стана ясно на брифинг на премиера Стефан Янев във връзка рухването на изтребителя МиГ-29 край крайбрежията на Шабла в Черно море.

По думите му, очакванията за намирането на майор Терзиев не са огромни.

„ В момента избавителните и издирвателните интервенции не престават. За страдание, поради времето, което е минало от часа на случая и всички налични данни във връзка с температурата на водата, течение и без значение какъв брой е здрав индивидът, очакванията за намирането на нашия водач, на нашия боец, майор Терзиев не са огромни. Предполагам, че до края на деня ще бъде взето решение по какъв начин ще продължи тази интервенция ", разяснява Янев.

Той добави, че черната кутия на машината не е открита. Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра.

За страдание, черната кутия не е открита по този мотив интервенцията ще продължи и на следващия ден с потребление на водолазна група, сподели Янев. " Възможно е при нужда да вземат участие и съюзни сили. Всичко належащо, което би трябвало да бъде направено, е проведено ", изясни служебният министър председател.

По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Това е една общоприета процедура. Летящата цел се е отворила и за жалост нещо се е объркало и машината е тръгнала с по-висока отвесна скорост да пада. Това е наложило спомагателна маневра от страна на майор Терзиев и при осъществяване на маневрата той е поразил задачата, което е снимано от другия аероплан. След това връзката е прекъсната ", сподели още Стефан Янев.

Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на служба шеф на щаб на ескадрила, оповестиха от Министерство на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР