Спасителката на 5- ти пост на Бургаския плаж и двама

...
Спасителката на 5- ти пост на Бургаския плаж и двама
Коментари Харесай

Продавачи на царевица и спасители извадиха три деца от морето

Спасителката на 5- ти пост на Бургаския плаж и двама продавачи на царевица на линията, са избавили три деца, които се давели в морето. Инцидентът станал предишния петък и за него.

Малчуганите са влезнали да се къпят само че високите двуметрови талази ги връхлетели, в този ден имало и доста подводни ями, които безусловно засмуквали плуващите към дъното.

18 годишната спасителка на поста чула виковете на децата и незабавно се хвърлила във водата, същото създали и двамата мъже, които видели какво става. С общи старания, тримата извадили децата. В този ден сходен случай имаше и в Слънчев бряг.

„ В петък бе ужасно, в събота морето поутихна, само че вълните отново бяха високи- от два метра се снижиха на към метър. Знамето бе алено и позволявахме на плажуващите да влизат да се къпят единствено „ до кръста “. За деца къпането б е неразрешено. В неделя морето се успокои още повече и флагът стана жълт, само че влизането с надуваеми предмети бе неразрешено “, описват морските спасители пред " Труд ".

Стражите по вишките чакат Илинден по остарял жанр. Той се пада на втори август и тогава по традиция мъртвото неспокойствие връхлита залива. - „ Може да се върне още веднъж, ще бъдем доста внимателни. На Илинден поверието гласи, че морето взема жертви “, обясниха още те.

Тази година, само че към този момент „ мъртвакът “ се появява по- рядко.

При мъртво неспокойствие, къпещите се би трябвало да са доста деликатни. Ако попаднат в него, изходът е да плуват паралелно на брега, а не фронтално към него. Така има късмет да се измъкнат от рисковата зона. В адските жеги, спасителите напомнят, че плажуващите не би трябвало да влизат във водата, когато са използвали алкохол или когато са се нахранили щедро.

Туристите, които са на море особено с цел да натрупат загар, идват по два пъти през деня- заран и след това още веднъж, само че в късния следобед- след 16 часа, с цел да избегнат горещините. Морските стражи напомнят, че работното им време е от 8 до 18 часа и по-късно плажът става неохраняем.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР