Спасителите все пак са успели да стигнат до народния представител

...
Спасителите все пак са успели да стигнат до народния представител
Коментари Харесай

Депутатът от партията на Ердоган – Якуп Таш, е сред жертвите на разрушителното земетресение

Спасителите въпреки всичко са съумели да стигнат до народния представител от изборния регион Адъяман, само че за него и фамилията му било прекомерно късно

Депутатът от Партията на справедливостта и развиването (AK parti), чийто водач е президентът на Турция Реджеп Тайиш Ердоган – Якуп Таш, е измежду 7108-те жертви на разрушителното земетресение в региона на Кахраманмараш от 6 февруари сутринта. 

Флагман.бг пръв заяви, че националният представител от Адъяман е под руините и е проведена акция по спасяването му. 9-етажната постройка, в която Таш живеел със фамилията си в центъра на Адъяман, е рухнала при мощния трус. Якуп Таш, брачната половинка му Емине Таш и внучето им Селахатин Ейюби Таш са открити мъртви под руините. 

Якуп Таш е роден в Адъяман на 16 юни 1959 година. През 2015 година е определен за депутат, член е на Комисията по земеделие, горско стопанство и селски въпроси. Освен с политика, ой се занимава и с предприемачество – създател и шеф е на компании в селскостопанската и комерсиалната сфера в родния град. Директор на Според клуб Адъяман от 2002 ди 2022 година. Женен, с 6 деца. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР