Спасителите“, управляващи София, връщат бездомните кучета в кварталите. Столична община

...
Спасителите“, управляващи София, връщат бездомните кучета в кварталите. Столична община
Коментари Харесай

„Спасителите“, управляващи София, връщат бездомните кучета в кварталите


„ Спасителите “, ръководещи София, връщат бездомните кучета в кварталите. Столична община понижи глутниците с близо 70% в последните години.
Общинарката от ППДБСС Марта Георгиева
упорства бездомните кучета от приютите да бъдат пуснати по софийските улици, с цел да зареди доближени Неправителствени организации организации с близо 3 милиона лв., които сега се отпускат на общинското сдружение „ Екоравновесие “. Това сподели инспекция на „ Трибюн “.

„ Приятелката на Радан Кънев,
както назовават реформаторката Марта Георгиева, зададе въпрос през днешния ден на съвещание на Столичния общински съвет за какво всички бездомни кучета в София не се връщат назад на улицата след като бъдат кастрирани, оповестява „ България през днешния ден “. В специфичен въпрос на сесията председателката на екокомисията в ДСБ попитала „ какво постанова задържането на половината от бездомните кучета в общински приюти… “, се споделя в публикацията.
Още през 2017 година Марта Георгиева
признава в свое изявление за Офнюз, че задачата й е закриване на “Екоравновесие “. В тази тенденция е и предлагането й за създаване на “кучешки колиби ” в кварталите на София. Ето какво споделя тя: “Аз съм уверена и работя общинското дружество „ Екоравновесие “ да бъде закрито. То дава
към 100 000 лева на месец единствено за заплати
(директор, зам. шеф и т.н.). Ако приютите се стопанисват от неправителствени организации (НПО) за отбрана на животните в обществено частно партньорство с общините, ще има единствено няколко служащия и парите ще отиват по предопределение за кучетата. Последните ще бъдат доста по-малко –
единствено нуждаещите се от грижа и неспособни
да живеят независимо. Общините нямат работа да вършат приюти, защото с приютите, както споделих нагоре, не се понижава популацията. Те имат задачата да изпълнят отговорностите си по контрола на домашните кучета и новия приток. ”
Означава ли активирането на Марта Георгиева,
че “спасителите ” на София са твърдо решени да затворят приютите и да пуснат хиляди бездомни кучетата из улиците на София?! Питаме се какво направи самата тя като общинар в последните 10 години,
с изключение на да нахлува в общински предприятия
и да ругае в народен ефир кмета? Като общински консултант Георгиева има надалеч повече благоприятни условия да оказва помощ на животните, още повече, че сега съставлява ръководещите столицата. А кмет на София към този момент е Васил Терзиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР