Спасители търсят оцелели сред останките на разрушените сгради и пренасят

...
Спасители търсят оцелели сред останките на разрушените сгради и пренасят
Коментари Харесай

Оцелели от бедствието: Шестчленно семейство се спасява по чудо от разрушена сграда в Сирия

Спасители търсят оживели измежду останките на разрушените здания и придвижват ранени в болница в западната част на Идлиб, откакто мощно земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер раздруса Югоизточна Турция и Северна Сирия рано в понеделник, сривайки хиляди здания и отнемайки живота на хиляди хода. Осама е имал шанса да се избави, откакто в бягството си дружно със фамилията си, върху него пада постройката, в която е живеел.
Имам брачна половинка и 4 деца. Бяхме си вкъщи и спяхме умерено. Усетихме земетресението и незабавно се събудихме, защото беше прекомерно мощно. Живеем в четириетажна постройка, на третия етаж. Усетихме силата на труса, тъй че се измъкнахме с децата със брачната половинка ми и побегнахме непосредствено към изхода. Известно е, че би трябвало да се излезе от постройката (в такива случаи). И когато стигнахме до изхода на постройката, тя се срути върху нас. Бог ни избави, върху нас падна дървена врата, която ни резервира живи. Трите ми деца са с рани по главите и лицата, а щерка ми се избави без никакви пострадвания. Съпругата ми има рани по главата и лицето. Дойдохме тук и получихме първа помощ. Никой от живеещите в постройката не е оживял, единствено ние.
Осама Абделхамид, оживял от провинция Идлиб

Смята се, че хиляди хора към момента са затрупани под отломките, а броят на жертвите се чака да пораства експоненциално, защото разрушенията са повсеместни. И от двете страни на границата събудените поданици от мощните земетресения, излязоха на открито в студената, дъждовна и снежна зимна нощ, до момента в който здания се срутваха към тях, а мощните вторични земетресения продължаваха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР