Спасените при акцията тази сутрин в Стара планина двама туристи

...
Спасените при акцията тази сутрин в Стара планина двама туристи
Коментари Харесай

Планинските спасители с разказ за трагедията в Стара планина с починала туристка

Спасените при акцията тази заран в Стара планина двама туристи - мъж и жена, както и умрялата тяхна спътница, са от Габрово, заяви " 24 часа ", базирайки се на роман от планински спасители. Общото положение на двамата избавени е положително, а аргументите са гибелта на едната от дамите ще се обяснява занапред посредством аутопсия на тялото й.

За тримата се знае, че са на възраст сред 50 и 60 години. Те стигнали с автомобил до местността Узана от северната страна на планината и поели пеш към хижа " Мазалат ". След като стигнали до такава степен, решили да продължат към хижа " Триглав ", въпреки че към този момент било мрачно, а времето неприятно - студено и мъгливо. По пътя се объркали. Дори съумели да се свържат с хижаря от " Триглав ", само че макар неговите упътвания по телефона тримата туристи по този начин не налучкали вярната посока. На всичкото от горната страна и оборудването им не била подобаваща за суровите условия в планината. Влияние оказала и преумората.

Докато вървели, едната от дамите споделила, че й е неприятно и че не може да върви повече. Другите двама останали до нея, а към 2,30 часа подали сигнал на телефон 112, че бедстват. Спасителната акция почнала към 5 часа, в нея се присъединили спасители от Карлово и Калофер с високопроходима техника. Мястото на туристите било локализирано по клетките на мобилните им телефони, чиито акумулатори по-късно паднали.

Когато към 8 часа тази заран спасителите стигнали до групата, едната от дамите към този момент била умряла. Другата жена и мъжът съумели на личен ход да стигнат до джиповете на спасителите, които ги свалили до село Тъжа в община Павел баня от южната страната на Стара планина.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР