Спартак (Плевен) се завърна в професионалния футбол на връх 100-годишнината

...
Спартак (Плевен) се завърна в професионалния футбол на връх 100-годишнината
Коментари Харесай

Спартак търси бърз ремонт на стадиона, иначе ще домакинства в Ловеч

Спартак (Плевен) се завърна в професионалния футбол на връх 100-годишнината на плевенския футбол. Целта бе изпълнена по безапелационен метод с 26 победи, един еднакъв, едвам три загуби и с девет точки задатък пред най-сериозния си съперник Янтра (Габрово). Успешният сезон на специфична конференция разясниха ръководителят на Управителния съвет на клуба Пепо Петков и членът на съвета Дарин Ангелов.

По думите им самодейността за завръщане на Спартак в професионалния футбол е на някогашния кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Изключително значима е била поддръжката на народния представител от ГЕРБ Пламен Тачев, Община Плевен и Общинския съвет. " Изключително доста старания поставиха много хора. Много мъчно беше, само че в последна сметка успяхме. Благодарим на футболистите, единствено локални момчета, треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков, спортно-техническия шеф Пламен Гетов и изобщо на цялото управление. Радостни сме, тъй като този триумф е за плевенчани, които заслужават да имат тим в професионалния футбол ", сподели Петков. Футболистите са в заслужена отмора, само че управлението към този момент работи по нови задания. Едната е поправяне на стадион " Плевен ".
" За проблемите с материалната база в Плевен чакаме помощ от Българския футболен съюз и страната. В този си тип стадион " Плевен " не дава отговор на условията на БФС за осъществяване на футболни срещи от шампионата на Втора лига. Необходим е бърз ремонт. Всичко зависи от строителите. До края на юни би трябвало да сме подготвени, с цел да получим лиценз, тъй като новото състезание стартира на 20 юли. Ако не стане, имаме вид да проведем първите си домашен мачове в Ловеч. Няма да е добър този вид, тъй като Спартак е на плевенчани и най-хубаво е да играем за тях ", разяснява ръководителят на УС на клуба.

Другият не по-малко значим въпрос изискващ бърз позитивен отговор е обвързван финансирането. " Намирането на общоприет спонсор е извънредно значимо. Има плевенски компании, които оказват помощ финансово, само че за жалост нямат опция да са главен спонсор. За това ще търсим подобен отвън Плевен. 600-700 000 лв. ще е минималният бюджет на Спартак за идващия сезон ", посочи Дарин Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР