“Спартак и “Черно море излязоха със съвместна пресконференция преди Варненското

...
“Спартак и “Черно море излязоха със съвместна пресконференция преди Варненското
Коментари Харесай

Треньорите на Спартак и Черно море преди дербито: Нека победи футболът, нека има феърплей!

“Спартак ” и “Черно море ” излязоха със взаимна конференция преди Варненското дерби, което е в събота, 22 октомври, от 15:15 ч. на стадион “Спартак ”.

В срещата участваха старши треньорите на двата тима - Тодор Киселичков и Илиан Илиев.

И двамата наставници застанаха зад апела за феърплей както на терена, по този начин и отвън него, както и обективно съдийство, присъщо за дерби.

“Аз персонално се веселя, че имам опция да взема присъединяване в това дерби. Като футболист съм взел участие в бургаското и знам какъв предстоящ мач е, какъв заряд носи ”, сподели Тодор Киселичков. Според наставника на “соколите ” упованията са да стане добър мач за двата тима, представление и естествено, който има повече футболни причини, най-вероятно ще победи. За нас е чест и привилегия, чакаме дербито и ще се подготвим оптимално добре. Най-вече да победи футболът на самия терен. Нека след мача да имаме достойнството и силата да се погледнем в очи и да бъдем обнадеждени ”, добави наставникът на Спартак, Тодор Киселичков.
Според старши треньорът на “Черно море ”, Илиан Илиев, “Най-важното е да има феърплей и както сподели Тошко (бел.на ред. Тодор Киселичков) да победи футболът. Затова се надявам да има три тима на равнище и когато предпоставките са такива, нашият тим, който пробва непрекъснато да играе добър футбол, естествено да побеждава. Важно е Черно море да излезе, както на всеки един терен и да играе футбол. Естествено желаеме да победим ”, приключи Илиев.

Двамата треньори са се срещали на терена и като футболисти. Това се е случвало до момента в който към момента са били футболисти с екипите на “Левски ” и на “Нефтохимик ”. В момента обаче двамата ще се изправят на терена един против различен като треньори във Варненското дерби.

“Различни нюанси в едно дерби няма ”, безапелационен бе Тодор Киселичков, който въпреки и да е бил част от дербито на другия морски град, Бургас, във Варненското – не е имал тази чест до момента.

“И в Бургас беше извънредно забавно и оспорвано. Никога моментното положение на тимовете не е било водещо преди самия мач тъй като това е един дуел, в който може да се случи безусловно всичко. Виждам, че има огромна мотивация във всички, ентусиазмът е огромен. Казахме, че много години не е имало подобен мач, само че ще се повторя, най-важното е да има феърплей, да има доброжелателност, да има футбол. Който е по-добър в мача, той ще победи ”, добави треньорът на Спартак (Варна), Тодор Киселичков.
По отношение на противника, Киселичков разяснява, че за него “Черно море ” е един сериозен тим, “излишно е да върша реклама, както на тима, по този начин и на треньора им. Доста време основата на Черно море е кажи речи една и съща, господин Илиан Илиев притегля чужденци, които са на равнище. Играят добър и атакуващ футбол, с бързо придвижване на топката, пресират. За мен са един извънредно образован тим. На базата на всичко това ние ще се опитаме да се подготвим и се надявам да сме положителни в игрището и естествено да победим. Това е нашата цел. ”, сподели още Тодор Киселичков.

От своя страна Илиан Илиев разяснява, че началото за Спартак (Варна) и настоящето равнище на тима имат голяма разлика. “Видя се в няколко мача, че имаха малшанс, че бяха малко ощетени и имаше обстановки, в които можеха да завлечен точки от съперника. Както сподели и Тошко (бел.на ред. Тодор Киселичков), мачовете са доста подли, изключително както ние излизаме от водеща позиция, в тази обстановка може да сме губещи. Това, което “Спартак ” сподели в последните мачове е, че са много по-организирани в отбрана, насищат последната третина и вършат бързи контраатаки. Трябва да сме готови. Това си приказваме и с футболистите, че би трябвало да сме спокойни, макар еуфорията. Мач от 90-сет минути не се играе единствено с готовност и с еуфория, играе се с футбол ”, добави наставникът на “Черно море ” Илиан Илиев.

“Надявам се съдията да е на равнището на мача. Да пуска по-свободна игра, да усеща симулации и провокации, защото в случай че е от реферите, които свирят всяко пипане, знаем, че ще стане грозота. Били сме очевидци и в предходни мачове и в столични дербита, запоне ли се с фаулове, футболът става на второ място. Виждаме, че при нас някакъв различен ВАР е пристигнал, само че сме участници в това състезание и би трябвало да одобряваме нещата такива, каквито са ”, заключи във връзка с съдийството Илиев.
“Спартак (Варна) се усеща ощетен в редица мачове поради съдийство и ВАР ”, само че желанието на Тодор Киселичков още веднъж е “феърплеът да спечелва най-сетне в родния ни футбол ”. Наставникът на “соколите ” още веднъж уточни, че основните герои би трябвало да бъдат футболистите и треньорите, както и публиката като 12-ия състезател за дадения тим.

Апелът на Тодор Киселичков и Илиан Илиев към почитателите на двата тима бе:

“Нека на терена господства футболът, на трибуните – мира и поддръжката към тима. Те са нашия 12-и състезател и във всеки един мач го потвърждават! ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР