Спарта (Прага) срази гостуващия Динамо (Загреб) с 4:1 и с

...
Спарта (Прага) срази гостуващия Динамо (Загреб) с 4:1 и с
Коментари Харесай

Уникален обрат за Спарта и Минчев, Абърдийн се провали на Питодри

Спарта (Прага) съкруши гостуващия Динамо (Загреб) с 4:1 и с общ резултат 5:4 си извоюва място в груповата фаза на Лига Европа. Чешкият отбор изигра един от най-силните си мачове в евротурнирите през последните години и зарадва препълнения стадион. Мартин Минчев беше в групата на домакините, само че по този начин и не се появи на терена.

Преди седмица Спарта поведе на " Максимир ", само че позволи поврат и загуби с 1:3. Чехите още веднъж започнаха интензивно и стигнаха до гол още във 2-ата минута. Филип Панак комбинира с Хараслин и неговият акуратен удар до гредата не остави никакви шансове на Иван Невистич.

Динамо се опита да отговори незабавно, само че Антонио Марин шутира около вратата. В 24-ата минута Каан Кайринен центрира от корнер и Сьоренсен отклони топката с глава в мрежата на хърватите - 2:0.

През второто полувреме Спарта продължи да господства. В 67-ата минута Филип Панак овладя една отбита топка и заби трети гол за домакините. Динамо понижи при една от редките си благоприятни условия пред вратата на Петер Виндал. Точен беше Мартин Батурина след каскада от финтове в наказателното поле.

При този резултат щеше да има продължения, само че чехите взеха решение всичко в своя изгода още в постоянното време. Решаващото попадение означи Виктор Олатунджи в 87-ата минута след пас на Якуб Пешек.

Абърдийн не съумя да се класира за груповата фаза на Лига Европа и ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в Лигата на конференциите. Шотландският отбор загуби вкъщи с 1:3 от Хекен и не се възползва от положителния резултат на непознат терен преди седмица, когато срещата приключи 2:2.

Големият воин за шведите беше Ибрахим Садик. Ганайският нападател откри резултата в 14-ата минута, а в 41-ата още веднъж той беше прецизен след пас на Микел Рюгор и приближи Хекен до крайния триумф.

Интригата се върна в 55-ата минута. Абърдийн получи дузпа и голмайсторът на тима Боян Миовски не сгреши от бялата точка. В 81-ата минута реферът даде углавен удар и за гостите, а Амор Лаюни затвърди успеха на Хекен.

Като цяло, шведите играха по-дисциплинирано и контраатакуваха рисково, а Абърдийн действаше безредно и сътвори малко чисти положения пред вратата на Петер Абрахамсон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР