Спадът в световната търговия, причинен от пандемията от коронавируса, може

...
Спадът в световната търговия, причинен от пандемията от коронавируса, може
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Спадът в световната търговия може да надмине този от финансовата криза през 2008 г.

Спадът в международната търговия, породен от пандемията от ковид, може да надвиши спада от времето на международната финансова рецесия от 2008 година

За това предизвестяват икономисти от Световната комерсиална организация (СТО).

На фона на разпространяването на COVID-19, Организацията предвижда спад през 2020 година от 13% до 32%. Данните бяха оповестени в отчет, оповестен през днешния ден в Женева, съобщи БГНЕС.
Икономисти: Зависими сме от това по какъв начин рецесията ще удари Европа Според разнообразни анализатори спадът в стопанските системи на Континента може да доближи и до 10%
СТО отбелязва, че коронавирусът нарушава естествената икономическа интензивност и живот в света.

Експертите изясняват забележителния диапазон в прогнозата с „ невиждания темперамент на актуалната здравна рецесия и несигурността по отношение на точните ѝ стопански последствия “.

Както съобщи генералният шеф на СТО Роберто Азеведо на конференцията в Женева - икономистите на организацията са създали два сюжета.
В околните дни: Спират или отсрочват заплащанията по банкови заеми Управителят на Българска народна банка уточни, че критериите ще дойдат от Европейския банков орган
Според оптимистичния сюжет държавните управления ще могат бързо да овладеят обстановката и тогава спадът ще бъде 13%.

Но при втория сюжет, в случай че не е допустимо бързо да се преодолее рецесията, спадът в международната търговия със артикули може да доближи до 32% „ и даже повече “, съобщи Азеведо.

Той напомни, че актуалната рецесия „ е принудила страните да подхващат невиждани ограничения за отбрана на живота на хората “.

„ Рецесията в търговията ще има мъчителни последствия за фамилиите и бизнеса “, заключи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР