Спадът на руската рубла продължи и днес, след като тя

...
Спадът на руската рубла продължи и днес, след като тя
Коментари Харесай

Спадът на рублата продължава

Спадът на съветската рубла продължи и през днешния ден, откакто тя се срина в четвъртък под натиска на намаляването на лихвения % от страна на Централната банка, евентуалното отхлабване на строгия финансов надзор и възможния дефолт на страната по външния й дълг, съобщи Ройтерс.

В следобедната търговия рублата спадна с 1,3 на 100 по отношение на $ до 66,09 рубли, а през сесията се движеше от 64,89 до 67,49, най-ниското й равнище от над две седмици. В сряда тя доближи 55,80 за $, или до най-високото си равнище от февруари 2018 година

Спадът по отношение на еврото беше от 1,4 на 100 до 68,93 рубли при доближат в сряда връх от 57,10 рубли за евро.

Вчера рублата изгуби 10 на 100 по отношение на $ и еврото, откакто главният лихвен % беше понижен с три пункта до 11 на 100, а инфлацията спадна от над 20-годишен връх.

Резките придвижвания на рублата обаче принудиха премиера Михаил Мишустин да каже, че държавното управление желае да избегне съществени валутни съмнения, което беше изтълкувано като идна интервенция на пазарите.

Надута от строгия финансов надзор, рублата се трансформира изкуствено в най-добре представящата се валута през актуалната година до този си спад. За растежа й спомогнаха и новите правила за заплащането на газа в рубли и спада на износа като цяло.

Твърде мощната рубла обаче към този момент не е преференциална на страната. Според министъра на стопанската система Максим Решетников тя основава опасности от дефлация и понижава приходите от износа, защото прави съветските артикули неконкурентоспособни.

“Рублата би трябвало да се движи в избрани рационални граници”, съобщи той.

Накъде ще поеме съветската валута зависи и от ходовете на съветския Национален депозитар, който през днешния ден би трябвало да извърши две заплащания по деноминирани в долари и евро държавни облигации на стойност 71,25 милиона $ и 26,5 милиона евро.

Депозитарът има намерение да извърши заплащанията, макар че Съединени американски щати отхвърлиха да продължат лиценза, даващ опция през последните три седмици Русия да обслужва външния си дълг в твърда валута макар наложените й от Запада строги финансови наказания.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР