Спад на посетилите САЩ чужденци през изминалата година, показват данни

...
Спад на посетилите САЩ чужденци през изминалата година, показват данни
Коментари Харесай

Риториката на Тръмп изгонила туристите от чужбина

Спад на посетилите Съединени американски щати чужденци през миналата година, демонстрират данни на комерсиалното министерство, представено от USA Today.

Туристическата промишленост се активизира за преустановяване на наклонността, отбелязва американската медия. Група от туристически организации образува коалиция за лобиране пред федералното държавно управление да насърчи привличането на туристи.

През първите 7 месеца на 2017 година 41 милиона чужденци са посетили Съединени американски щати, което е с 4% спад за същия интервал на миналата година, демонстрират данните на ведомството.

Изследване на Американската асоциация за пътувания демонстрира, че на международно равнище е регистриран растеж от 7,9% от 2015 до 2017 година Но в Съединени американски щати има спад от 13,6% до 11,9 на 100 за същия интервал. Това е първото намаляване за последните повече от 10 година

В същото време изразходваните от чужденците средства в Съединени американски щати са намалели с 3,3% от януари до ноември 2017 година спрямо предходния интервал.

Американската асоциация за пътувания е пресметнала, че загубите за американската стопанска система са в размер на 4,6 милиарда $ и 40 000 работни места.

От туристическия бранш приканват за преустановяване на политическата реторика на президента Доналд Тръмп, която принуждава чужденците да избират други дестинации. Тръмп приканва за създаване на стена по границата с Мексико и възбрана за допускане на жители от няколко страни.

Данни от юли 2017 година демонстрират 40,3% понижение на чужденците от Близкия изток; 32,1% от Африка; 15,5% от ЮАР; 18,8% от Централна Америка; 22,3% от Карибите и 17,1% от Източна Европа.

Преди дни Световната организация по туризъм разгласи, че Испания е на път да измести Съединени американски щати от второто място на най-посещаваните туристически дестинации в света./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР