SpaceX сключи нов договор с НАСА на стойност 1,4 милиарда

...
SpaceX сключи нов договор с НАСА на стойност 1,4 милиарда
Коментари Харесай

SpaceX сключи нов договор с НАСА на стойност 1,4 милиарда долара

SpaceX подписа нов контракт с НАСА на стойност 1,4 милиарда $ за пет спомагателни задачи. Договорът бетонира дълго бъдеще за SpaceX и НАСА в работата им заедно за изстрелване на астронавти до и от Международната галактическа станция.

SpaceX и НАСА подписаха първата си договорка през 2014 година Тогава тя покриваше шест сходни изстрелвания на астронавти и беше оценена на 2,6 милиарда $. Демонстрационна задача с екипаж, която означи първото изстрелване на астронавт от американска земя, откогато програмата за галактическа совалка на НАСА беше пенсионирана, започва през 2020 година

SpaceX се занимава с рутинни изстрелвания от този момент, като петата си изцяло оперативна задача е планувана за тази есен.

Сделката се основава и на удължение на контракта, което НАСА даде на SpaceX през февруари за три спомагателни полета на галактическия транспортен съд Crew Dragon, а галактическата организация към този момент алармира, че има намерение да подпише за още полети.

Капсулата Crew Dragon на SpaceX е изпълнила пет пилотирани задачи за НАСА. Капсулата Starliner на Boeing счита да изпрати първия си екипаж от астронавти през февруари идната година. По този метод ще се приключи последната тестова задача преди американската галактическа организация да сертифицира галактическия транспортен съд за рутинни полети на астронавти.

Идеята е за транспорт на астронавти да се употребяват Crew Dragon и Starliner.

НАСА акцентира и значимостта на съществуването на аварийни благоприятни условия за превозване на астронавти, с цел да се подсигурява, че МКС ще има непрекъснат екипаж до края на периода за употреба на станцията през 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР