SpaceX изстреля четирима космонавти на път за Международната космическа станция,

...
SpaceX изстреля четирима космонавти на път за Международната космическа станция,
Коментари Харесай

SpaceX изстреля четирима космонавти до Международната космическата станция

SpaceX изстреля четирима космонавти на път за Международната галактическа станция, измежду които и първата жена от Саудитска Арабия, която ще пътува до Космоса.

Екипажът излетя с ракетата Falcon 9 през вчерашния ден вечерта от галактическия център Кенеди във Флорида. Мисията се ръководи от Axiom Space е второто от общо четирите планувани изстрелвания на космонавти от компанията.

Axiom има грандиозни проекти да построи своя частна галактическа станция в бъдеще и сега организира серия от полети с екипаж до МКС, с цел да се приготви за изпращане на хора до личната си станция.

Axiom и компанията да Илон Мъск SpaceX изпратиха първия екипаж на МКС през април 2022 година
 SpaceX изстреля интернационален екипаж до галактическата станция
SpaceX изстреля интернационален екипаж до галактическата станция

След като бъдат прикачени, астронавтите ще влязат в станцията, където ще бъдат посрещнати от седемчленния екипаж, който към този момент е на борда

Последната обща задача Ax-2 се управлява от Пеги Уитсън, някогашен астронавт на НАСА и в този момент управител в Axiom. Към нея се причисляват двама експерти от Саудитска Арабия: водачът на изтребителя Али Алкарни и биомедицинския екперт Раяна Барнауи.

Автомобилният играч Джон Шофнър пък заплати неразкрита сума, с цел да лети на тази задача. Едно място в галактическия транспортен съд на SpaceX Crew Dragon се прави оценка на към 55 милиона $, съгласно генералния контрольор на НАСА.

Екипажът би трябвало да се скачи с МКС в понеделник и да прекара осем дни, като ще работи на станцията. Те би трябвало да създадат повече от 20 опита, до момента в който са на борда, преди завръщането си на Земята.

Следващата задача - Ax-3, се чака да не по-рано от ноември. Axiom Space построява и първия си населен галактически модул.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР