СПА хотелите имат най-добрата средна заетост в страната, като тя

...
СПА хотелите имат най-добрата средна заетост в страната, като тя
Коментари Харесай

Плащат на германци за СПА у нас

СПА хотелите имат най-хубавата междинна претовареност в страната, като тя е сред 40 и 80 на 100 и е по-висока от тази на морските.

Това съобщи Сийка Кацарова – ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в границите на 10-ия юбилеен конгрес на организацията, който се организира в Пампорово.

Причината за високия интерес към СПА хотелите е предлагането на качествена фермерска храна и на програми  ориентирани към потребностите на хората.
Морските дестинации като „ Свети Константин и Елена “, Поморие, Албена и Слънчев ден
сполучливо се ребрандират като СПА дестинации, уточни Сийка Кацарова.

Инвестициите в бранша у нас от известни интернационалните марки ще допринесат за разпространение на страната ни по света.

В момента осведомителните акции за този тип туризъм в Германия се вършат със средства на медикъл СПА центровете и на курортите, сподели още тя пред БНР.
„ Без поддръжка държавна и прилагане на европейски средства на общините, които желаят да развиват балнеоспатуризъм, свързани с инфраструктура,
ние няма по какъв начин да желаеме да бъдем конкурентоспособни.
В момента няма нито лев заделен за подкрепяне на балнеологията за разлика от една Унгария,

която в Плана за резистентност и възобновяване има 230 милиона евро за подкрепяне на общини,

които желаят да развиват този тип туризъм единствено за инфраструктура “, изясни ръководителят на съюза.

Балнео и СПА туризмът е част от опазването на здравето, част от предварителната защита и профилактиката , съобщи още Сийка Кацарова.
„ Другите страни имат целеви принадлежности – ваучери или стратегии, които се заплащат от техните министерства на опазването на здравето.

Това са нашите здравни осигуровки, които ние би трябвало да употребяваме освен когато сме заболели, в лечебните заведения, а и за предварителна защита “, сподели Кацарова.

Нужни са целеви осведомителни акции на немския пазар,

откакто бяха подписани първите контракти на български СПА центрове с  Германската здравноосигурителна каса. Тя ще покрива възстановителните процедури, които немските жители ще организират у нас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР