Созополското село Атия потъна в скръб след смъртта на 16-годишния

...
Созополското село Атия потъна в скръб след смъртта на 16-годишния
Коментари Харесай

Бруталната смърт на 16-годишния Костадин взриви бургаското село Атия! Утре почернените родители на ученика...

Созополското село Атия потъна в тъга след гибелта на 16-годишния възпитаник Костадин Джардов, който тази заран беше блъснат и погубен от лек автомобил „ Шевролет “ на пътя Бургас-Созопол.

Тази вечер локалните поданици организираха заседание и на следващия ден сутринта излизат на пътя, с цел да покажат, че желаят да бъдат чути, с цел да няма повече нещастия.

„ Аз ще бъда там, а вие? “, е обръщението на хората към всички, които желаят региона на кръстовището към Военноморска база-Бургас да бъде обезопасен. Обявеният час е 7,45 на следващия ден.

„ Сформирахме предприемчив комитет, внасяли сме доста писма до Областна администрация и до АПИ за този сектор. Трябва да има решение. Преди години ни стопираха военните за пасарелка. Сложиха една камера, която пък в този момент не работи. Няма по какъв начин там регионът да остане по този начин – пресичат военни, деца, възпитаници. Има разнообразни разновидности – пасарелка, мигащи светлини, светофар. Постоянно има нещастия там, вижте паметниците “, сподели кметът на Атия Ренета Стоева.

Призив в обществените мрежи насочи и началникът на отдел „ Спорт и юношески действия “ в Община Созопол Христо Бардуков.

Днес сутринта, когато е станала нещастието с Костадин, група деца към този момент са били пресекли пътя и са чакали на спирката. Те са станали очевидци на жестоката злополука и в този момент в селото чакат психолог, който да помогне на учениците да изживеят кървавия случай, случил се пред очите им. Повечето от учениците, които пътуват за Бургас избират рейсовете на „ Бургасбус “ и „ Созопол бус “, които пътуват по това направление, защото рейс номер 5, който влиза в селото е с неловко разписание.

Загиналото момче Костадин, за което писахме, че е било изпълнено с фантазии и предпочитание да се развива като ученик на ПГТ „ Проф. Д-р Асен Златаров “, е било извънредно отговорно. Той е живеел с баба си в Атия, откакто родителите му отпътували на работа в чужбина.

Само преди два дни Костадин се радвал, че чака татко си и желал да го зарадва като извърши заръките му за посрещане вкъщи. Искал съвет от съседи, с цел да бъде посрещането незабравимо. „ Татко по този начин сподели “, споделил младежът, който тръпнел в очакване.

Тази вечер се чака в Атия да дойде бащата на Костадин, а на следващия ден и неговата майка.

Баба му е неутешима, дамата е в потрес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР