Соята поскъпна най-много сред американските земеделски фючърси, след като Белият

...
Соята поскъпна най-много сред американските земеделски фючърси, след като Белият
Коментари Харесай

Суровината, която поскъпна най-много след примирието между Китай и САЩ

Соята нарастна най-вече измежду американските аграрни фючърси, откакто Белият дом разгласи, че Китай е склонен неотложно да стартира още веднъж да купува американски селскостопански артикули като част от комерсиалното помирение сред двете страни.

Маслодайната просвета увеличи цената си с 3.2% до най-високото равнище от юни в Чикаго, царевицата и пшеницата също се повишиха, до момента в който китайската соя поетвиня поради упованията за повече доставки, написа Bloomberg.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин се договориха да спрат налагането на нови мита и да засилят комерсиалните договаряния, което е забележителен поврат в връзките сред Съединени американски щати и един от най-хубавите му клиенти на селскостопански артикули.

 Суровината, която може да завоюва от комерсиалната война на Тръмп
Суровината, която може да завоюва от комерсиалната война на Тръмп

Царевицата е ключът към възхода на азотните торове

Все отново устойчивите ценови облаги ще зависят от това какъв брой бързо ще се възобновят доставките на соя и други артикули, като се имат поради по-високите им цени в Китай поради към този момент настоящите мита.

Фактът, че Китай не загатва селското стопанство в изказването си след срещата, може да ускори паниките на търговците за това дали тези покупки ще се осъществят.

" Ценовият скок на соята в Чикаго и спадът в Далиан е естествена реакция на пазара на американско-китайското комерсиално помирение, тъй като Китай се съгласи да стартира неотложно да купува селскостопански артикули от американски фермери ", показва Моника Ту, анализатор в изследователската компания Shanghai JC Intelligence.

 Корабът, който бързаше да изпревари митата, само че изгуби конкуренцията с времето
Корабът, който бързаше да изпревари митата, само че изгуби конкуренцията с времето

Пекин наложи рестриктивните мерки малко преди плавателният съд да доближи Китай

Все отново " пазарът е доста угрижен за резултата от по-нататъшните договаряния " и дали ще има огромни покупки през идващите няколко седмици, споделя Ту.

Соята за доставка през януари се увеличи с 2% до 9.12 $, откакто по-рано доближи най-високото равнище за най-активен контракт от 19 юни.

Вашингтон и Пекин си разменяха реципрочни мита през тази година, а Китай вкара цени върху американските соя, свинското месо и голям брой други селскостопански артикули. В резултат на това се намалиха фючърсите на соевите култури, а международните търговски потоци в селското стопанство бяха пренасочени.

В подмяна на тарифната пауза Китай даде обещание да купи " към момента несъгласувано, само че доста значително количество селскостопански, енергийни, промишлени и други артикули ", се споделя в изказването на Белия дом.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР