Совалките за втори кабинет на „Продължаваме промяната“ продължават. Засега -

...
Совалките за втори кабинет на „Продължаваме промяната“ продължават. Засега -
Коментари Харесай

Совалките за втори кабинет на „Продължаваме промяната“ продължават


Совалките за втори кабинет на „ Продължаваме промяната “ не престават. Засега - без резултат.

Изненадващо - министър председателят в оставка Кирил Петков се появи в Народното събрание в стаята на Българска социалистическа партия преди началото на работния ден. Малко след него там влезе и вицепремиерът Корнелия Нинова.

Темата още веднъж бяха изгонените съветски дипломати и позицията на Българска социалистическа партия.

„ Единствената ми неточност беше информационната. За да няма неверна опорки, че еднолично взимам решения. Важното е, че разговорът продължава, цялото внимание се концентрира върху 70 дипломати, а не значимите неща “, сподели Кирил Петков.

Нинова обаче беше безапелационна - смяна в позицията на Българска социалистическа партия няма.

„ Г-н Петков ни срещна с взимането на решение за изпъждане на дипломатите. Това не трансформира позицията ни от през вчерашния ден. Ще се върнем на масата на договаряния в случай че предложат различен министър председател. Г-н Петков сподели, че през днешния ден ще се съберат и ще си решат въпроса което е вярно “, означи Корнелия Нинова.

От „ Продължаваме промяната “ потвърдиха за bTV, че среща на управлението им ще има. То би трябвало да каже може ли да се стигне до вид, в който Петков не е министър председател.

А от „ Демократична България “ оповестиха, че договарянията с „ Продължаваме промяната “ не престават и кабинет с първия мандат е най-хубав вид.

„ Подкрепа за първия мандат може да се събере. Въпросът не е за фигурата на премиера, а за формулата “, съобщи Христо Иванов.

„ ИТН “ пък обявиха, че не са оптимисти за първия мандат, макар напъните на Политическа партия.

„ Това е Кирил Петков. Той е една развалена грамофонна плоча, само че не му се получи през вчерашния ден, не му се получи и през днешния ден “, разяснява Тошко Йорданов.

Всички са безапелационни за едно - топката сега е в полето на „ Продължаваме промяната “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР