Сотслабването на войната на Кремъл президентът може да бъде принуден

...
Сотслабването на войната на Кремъл президентът може да бъде принуден
Коментари Харесай

Къде би могъл да избяга Путин, ако не му провърви в Украйна?

Сотслабването на войната на Кремъл президентът може да бъде заставен да обмисли тактика за бягство. Къде ще откри най-топъл банкет?

С бруталното си навлизане в Украйна съветският президент Владимир Путин направи себе си и доближените си уязвими за правосъдно гонене за военни закононарушения - и те го знаят.

Ако слушате речите, конференциите и медийните изяви на съветски специалисти и политически фигури, ще чуете прикрити страхове, че ще се окажат в " арбитражен съд " - по този начин, както се случи с някогашния югославски водач Слободан Милошевич.

Тъй като военните старания на Кремъл се огъват пред гневните контраатаки на Украйна, а възможностите за победа понижават и рискът от промяна на режима се усилва, Путин и приятелите му сигурно обмислят тактики за бягство.

„ Политико “ беседва с Кристин Ван ден Вингаерт, някогашен арбитър в Международния углавен съд (МНС) в Хага, едно от съдилищата, които проверяват хипотетични зверства в Украйна. Ван ден Вингаерт, която в този момент е специфичен консултант на прокурора на МНС Карим Хан, съобщи, че всеки евентуален развой за военни закононарушения евентуално ще бъде нескончаем и под напрежение - само че периодите могат да бъдат подкрепени от екипа на МНС, който към този момент събира доказателства на място.

Ван ден Вингаерт съобщи, че единствено присъединяване в зверствата в Буча, където след съветското евакуиране бяха открити всеобщи гробове и завързани трупове, евентуално ще бъде задоволително за доживотна присъда - ако МНС се добере до причинителите.

Мечтата на Путин, несъмнено, е някой благоразположен негов правоприемник в Москва просто да му предложи договорка и да му разреши да живее в двореца си или най-малко в уютна вила. В края на краищата Путин даде имунитет на Борис Елцин и фамилията му незабавно откакто самият той се възкачи на власт.

Проблемите идват, в случай че нещата в Русия станат в действителност мрачни за Путин и той бъде упрекнат за десетки хиляди смъртни случаи в Украйна. Къде би могъл да избяга, с цел да се избави от правораздаването?

Адвокатите на Путин евентуално ще го посъветват да отиде в страна, която не е подписала статута на Международния углавен съд, сподели Ван ден Вингаерт, изключително в такава, в която може да има " огромно съмнение за изгонването му ".

Ето някои от местата, където Путин може да отиде, според от степента на другарство с водачите там, евентуалното качество на живот, стабилността и риска от изгонване.

Китай

Плюсове: Китайският президент, съгласно известията, е определил съветския си сътрудник като собствен " най-хубав и сърдечен другар ": Путин също е нарекъл Си Дзинпин собствен " непосредствен " другар. Двамата автократи са толкоз близки, че даже се събраха на сладоледено празненство, с цел да отпразнуват 66-ия рожден ден на Си. И защото Си неотдавна получи своя трети мандат като китайски водач - и всъщност затвърди своето пожизнено президентство - на Путин надали ще му се наложи да се занимава с някой различен, с изключение на със своя другар.

Недостатъци: китайско-руските връзки са определяни по-скоро като стратегически, в сравнение с като същински топли, а Пекин може да не желае да рискува търговията си със Запада, като укрива упрекнат във военно закононарушение някогашен водач.

Сирия

Плюсове: Сирийският президент Башар Асад потърси помощта на Путин, с цел да потуши брутално въстанието, което стартира през 2015 година, тъй че какво е малко заточение за двама дългогодишни другари, които са нарушители? Всъщност в интернет се носят клюки, че Путин се готви да реалокира антуража си в Алепо, в случай че загуби войната.

Недостатъци: Путин евентуално ще би трябвало да пресече турското въздушно пространство, а затова и въздушното пространство на НАТО, с цел да стигне до Сирия, което ще го изложи на риск. По-важното е, че без съветска поддръжка и наемници на „ Вагнер “, които да оказват помощ за поддръжката на Асад, Сирия може да не е безвредна за Путин за дълго време. Освен това, тя не е тъкмо " място на блян за един притеснен деспот ", по думите на немския специалист по интернационално право Герд Ханкел, който неотдавна разгласява книга, в която преглежда по какъв начин да бъде изправен Путин пред съда. Ханкел прибавя, че Сирия наподобява на " затвор с по-голям витален стандарт, който не е впечатляващ даже за финансовия хайлайф ".

Иран

Плюсове: След като нуклеарната договорка с Иран, която усъвършенства връзките със Запада, е съвсем мъртва и заровена, Техеран няма какво да загуби от доближаването си с Путин. Всъщност глобите, наложени на Русия и Иран през последните години, укрепиха връзките, а Техеран се трансформира в обичания снабдител на съветски дронове. Бонус: Като се има поради, че Путин е прочут с това, че заобикаля алкохола, обществената възбрана на алкохола евентуално няма да го стресне.

Недостатъци: Заради продължаващите всеобщи митинги против властническите управляващи дните на режима може да са преброени - и по този начин ще изчезне сигурното леговище на Путин. Приятелите на аятоласите може да не се радват на известност през идващите месеци и години. Путин не би желал да го сполети същата орис като съветския посланик и стихотворец от XIX в. Александър Грибоедов, който беше убит в Техеран, а по-късно обезглавен от продавач на кебап.

Северна Корея

Плюсове: Северна Корея, различен съветски снабдител на оръжия, има млад " висш водач " отпред, който не демонстрира признаци, че скоро ще загуби властта. Макар че огромна част от народа живее в беднотия, Ким-овете водят прочут луксозен метод на живот, обвързван с лов на тюлени и суперяхти, който Путин евентуално би могъл да показа. Макар че Пхенян не е известно място за укриване, може да се чака доходоносна кино кариера. Путин просто би трябвало да вземе образец от Джеймс Джоузеф Дреснок - американски боец, който дезертира в Северна Корея през 1962 година, след което се снима в многочислени пропагандни филми, в това число и такива, за които се твърди, че са режисирани от самия тогавашен висш водач Ким Чен Ир. Путин би могъл да си постави мустаци и да изиграе Сталин във боен филм!

Недостатъци: Със строгите правила, които контролират всекидневието, страната управлява всичко - от облеклата, които хората носят, до прическите и потреблението на диалект. Освен това постоянно има риск нуклеарните нападения на Ким Чен Ун да завършат със сълзи.

Обединени арабски емирства

Плюсове: Ако потърси леговище в ОАЕ, Путин ще тръгне по добре отъпкана пътека. Афганистанският президент Ашраф Гани избяга в страната след завладяването на властта от талибаните предходната година и съгласно известията се е лекувал месеци в петзвезден хотел; някогашният испански крал Хуан Карлос прекара две години в страната, откакто беше обвързван с следствие на хипотетична корупция. Освен това ОАЕ дефинираха съветските въздушни удари в Сирия като офанзиви против " общ зложелател ". Със салата другари не се печелят, само че с въздушни удари - да!

Недостатъци: ОАЕ са добър вид, само че евентуално не са задоволително мощни ", с цел да обезпечат сигурността на Путин, споделя Ханкел. " Западът е доста по-зависим от прилежаща Саудитска Арабия ".

Саудитска Арабия

Плюсове: През последната година връзките на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман с Русия на Путин се усъвършенстват, като връзките се задълбочават макар нахлуването в Украйна. Двете петролни свръхсили координират енергийните си политики и споделят общи полезности, когато става въпрос за метода, по който ръководят страните си и се отнасят към публицистите, които не се придържат към линията на властта.

Хенкел твърди, че Саудитска Арабия би била най-хубавият вид за Путин, в случай че му се наложи да напусне Русия, наричайки я " страна без никакъв морал по въпросите на правата на индивида ", която " има опит в даването на леговище на всеобщи убийци ". Пример за това е: Саудитците са дали леговище на сваления угандийски деспот Иди Амин и са му изплатили великодушна дотация, което му е разрешило да живее в разкош в продължение на две десетилетия в Джеда. " Липсата на морал е назад пропорционална на благосъстоянието, на което Путин може да се радва в Саудитска Арабия ", споделя Хенкел.

Недостатъци: Когато се наложи, Съединени американски щати могат да се извърнат за услуги към Рияд. Освен това в Сирия Путин застана на страната на режима на Асад, който е подкрепян и от Иран - върлия зложелател на Саудитска Арабия. В отговор саудитците усилиха поддръжката си за бунтовниците. Така че може да се стигне до известно напрежение.

Излежаване на дивана в турското имение на Шрьодер

Плюсове: Турция не е член на Международния углавен съд, тъй че няма скучен риск от изгонване. И защото президентът Реджеп Тайип Ердоган работи като медиатор в договарянията сред Москва и Киев, не е изключено Путин да подписа договорка, която да включва прошка в страната му. Изборът на Турция има и друга позитивна страна: Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер, който до неотдавна беше член на управителните препоръки на съветската петролна компания " Роснефт " и газовия колос " Газпром ", е един от най-близките другари на Путин - и употребява скромната си заплата, с цел да си купи ваканционно имение в турското крайбрежно село Гюмюшлюк. Със сигурност Шрьодер има място на дивана си за остарял другар?

Недостатъци: В този проект има един явен проблем: " Не можеш да получиш прошка за военни закононарушения, закононарушения против човечеството ", споделя Ван ден Вингаерт, някогашен арбитър от Международния углавен съд. Тя уточни казус, основан по делото на някогашния либерийски военачалник-президент Чарлз Тейлър, който беше амнистиран в Нигерия. Когато беше основан специфичен арбитражен съд, който да проверява ролята на Тейлър във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, амнистията му беше анулирана и той беше наказан на 50 години затвор.

Свободната стая на Меркел в централен Берлин

Плюсове: От царистите, избягали от болшевиките по време на революцията, до членовете на опозицията, бягащи от все по-царска Русия на Путин в този момент, Берлин от дълго време е магнит за съветската диаспора. Макар че берлинският пазар на недвижими парцели е пословично сгънат, Путин може да намерения дали да не се обади на различен някогашен немски канцлер: Ангела Меркел може да откри място за остарял другар в скромния си апартамент. Въпреки че Меркел не може да се конкурира с Шрьодер във връзка с другарството, тя постоянно е подкрепяла енергийните политики и тръбопроводите на Путин и двамата биха могли да беседват на немски или съветски език. Путин просто ще би трябвало да остави кучетата си у дома.

Недостатъци: Германия (заедно с Франция, Полша и други) стартира лично следствие на хипотетичните съветски военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна за да изправи виновните лица пред личните си съдилища в границите на механизма на универсалната пълномощия - тъй че Володя евентуално няма да може да опознае новата си съквартирантка толкоз добре. Освен това Меркел е известна с спестовния си метод на живот, който може да се окаже много по-слаба стъпка от златния му замък.

Унгария

Плюсове: В рамките на Европейски Съюз Унгария евентуално е най-хубавият вид за леговище на Путин. Премиерът Виктор Орбан е въздържателят на блока, когато става въпрос за налагане на наказания на Русия в отговор на войната ѝ в Украйна, отхвърли да изпрати военна помощ на Киев и даже подписа договорка за газ с Кремъл след нашествието.

Минуси: Влизането в Европейски Съюз би било неприятна концепция за Путин - даже в случай че Унгария е едно от най-приятелските места за съветския президент. Въпреки отстъплението на Будапеща от правилата на правовата страна, страната е един от подписалите статута на Международния углавен съд и е страна по системата на Европейската заповед за арест.

Колонията на Мъск на Марс

Плюсове: Изглежда, че " шефът на Туитър " Илон Мъск счита, че има " кротичък проект " за преустановяване на войната на Русия в Украйна. Може би създателят на SpaceX би могъл да даде на Путин леговище в своята колония на Марс - надалеч отвън юрисдикцията на Международния углавен съд.

Недостатъци: Местата в ракетите на SpaceX не са евтини, а всеки знае, че Мъск не дава нищо гратис. Така че Путин ще би трябвало да бръкне надълбоко под възглавниците на дивана, с цел да заплати за билета си. Съобщава се, че единствено достъпът до Международната галактическа станция коства 55 млн. $ - не е проблем, когато сте в действителност деспот на един от най-големите експортьори на запаси в света; по-сложно е, когато някой различен управлява тези парични средства.//www.dnes.bg/

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР