Социологическо проучване показва, че по-малко от една четвърт от американците

...
Социологическо проучване показва, че по-малко от една четвърт от американците
Коментари Харесай

Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

Социологическо изследване демонстрира, че по-малко от една четвърт от американците биха били подготвени да се причислят към армията, в случай че Съединени американски щати влязат във въоръжен спор, съобщи Newsweek в публикация под заглавие „ Американците към този момент не желаят да се бият за страната си “.

Затруднения при набирането на бойци през последните години и то с дефицит от цели набори с хиляди, изпитват въоръжените американските сили. Ново изследване демонстрира, че американците не биха се включили към армията, даже в случай че страната е във война, предава obektivno.bg.

Според изследване на Echelon Insights 72% от американците не биха желали да служат доброволци във въоръжените сили, в случай че страната влезе в огромен спор. Само 21% от интервюираните споделят, че биха се включили към американската войска при тези условия. Проучването е извършено от 23 до 26 октомври.

„ Сега имаме ударни групи, самолетоносачи с морска експедиционна единица отвън Израел “, сподели Джъстин Хендерсън, американски боен експерт. – „ Ние финансираме две войни, само че в действителност имаме бойци на терен, дронове над Газа. Така че към този момент сме забъркани там и не сме сигурни какво се случва в Тайван. Така че това е доста бурно време за нас, тъй като не знаем какво ще се случи. “

Според Том Шугарт, който е помощник в мозъчния тръс Център за нова американска сигурност споделя:

„ Да кажем, че Военноморски сили не съумяват да привлекат хората, от които се нуждаят, с цел да ръководят подводници и самолети… в случай че попаднете в огромен спор, ще отнеме време да обучите хора “.

Според анализаторите положението на американската стопанска система затруднява набирането на личен състав – в интервал на ниска безработица и растящи заплати военната работа се счита за по-малко привлекателна за младежите. Необходима е известна степен на икономическа насила, с цел да се реализиран задачите за набор.

„ Определено има мощна връзка сред равнището на безработица и какъв брой мъчно е да се наемат хора “, сподели Шугарт. „ Когато сме в криза и безработицата е висока, тогава армията като цяло има доста малко проблеми с набирането на нужния им брой, тъй като хората търсят работа. “

Обвинения към “цивилните медии ” насочи Дейвид Юстис, основен изпълнителен шеф на Military Recruiting Experts. След нахлуването на Съединени американски щати в Ирак през 2003 година филми и телевизионни стратегии включват сюжетни линии, демонстриращи битката на ветерани да се приспособяват към живота отвън въоръжените сили. Около 24 ветерани се самоубиват всеки ден в Съединените щати, съгласно скорошно изследване, спонсорирано от Министерството на защитата на Съединени американски щати и Университета на Алабама.

Постоянният дефицит на личен състав е съдействал за това американската войска да е с най-ниска числесност от 1940 година насам.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР