Социологът проф. Иво Христов коментира в Тази сутрин“ по бТВ

...
Социологът проф. Иво Христов коментира в Тази сутрин“ по бТВ
Коментари Харесай

Проф. Христов: Мислех, че България е ударила дъното, но това, което видях в САЩ, ме успокои

 Социологът проф. Иво Христов разяснява в " Тази заран “ по бТВ дебата сред Доналд Тръмп и Джо Байдън. " Това беше политическото дъно на Съединени американски щати. Все си мислех, че България го е блъснала, само че това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме надалеч от най-хубавите мостри, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не чаках “, уточни социологът.

По думите му това, което се случва там, е " извънредно неприятно и извънредно с напрежение “. 

Първият ефирен спор сред двамата беше белязан от безпорядък, нападки и обиди. 

" Там няма безусловно никакъв спор за политика. Това е едно надълбоко разграничено общество - общество на ръба на гражданската война “, уточни Христов.

" Големи играчи чакат Съединени американски щати да влезе във вътрешна свада и да няма опция да реагира съответно на външни закани. Отчитайки неособената кондиция на Европейски Съюз, нещата стават извънредно неприятни. Мисля, че 2020 година ще бъде началото на взривни процеси в международен мащаб “, предизвести Иво Христов.

" Ако Байдън пристигна на власт, това значи серия от войни в нашия район. Ако остане Тръмп, значи, че ще продължи демонтажът на всички интернационалните съглашения “, предвижда социологът. " Като се има поради цветущата възраст и здраве на Байдън, по всичко проличава, че основният настоящ ще бъде неговият вицепрезидент - сенаторът Камала Харис. "

Христов разяснява и спора в Нагорни Карабах. " Крайно съм обезпокоен от спора в Нагорни Карабах. Смятам, че там нещата ще придобият все по-тежък темперамент. Очертават се блокове, в които за първи път Арабският свят, като се изключи Катар и Иран, застават зад Армения. От другата страна е тюркският свят плюс Пакистан, които застават зад Турция. Всичко това ще бъде решено от тежката дума на Русия “, безапелационен е социологът.

За вчерашния спор в Европейския парламент в Брюксел Иво Христов разяснява: " Много пада свирката. Европа няма никакво действително въздействие, с изключение на за пари. Това е част от нашата българска линия - някой различен да ни реши. Ние имаме проблем със себе си. След Борисов ще пристигна различен властнически режим. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР