Социологът от Галъп Интернешънъл Първан Симеонов направи коментар за изборите

...
Социологът от Галъп Интернешънъл Първан Симеонов направи коментар за изборите
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Политици се зомбираха, че машинният вот им краде победите, което е абсолютна глупост

Социологът от " Галъп Интернешънъл " Първан Симеонов направи коментар за изборите в предаването на " Нова Нюз " " Твоят ден ".

" Изборният развой в България е добър - без значение на хартия или на машини. Намирам за извънредно неуместно случилото се с машините, като че ли се търсеше мотив да се " опраскат ". Политици се зомбираха, че машинният избор им краде успехите, което е безспорна нелепост. 40 000 гласа е разликата сред Григорова и Терзиев, може да се стопи на балотаж. Подкрепата на ГЕРБ и " Възраждане " на балотажа могат да решат локалните избори ", разяснява той.

" Недействителните бюлетини изкривяват екзитпола. Трябва да се види дали са инвалидизирани гласове или фактически невалидни. Тази тематика не трябва да се демонизира. Както не биваше да се демонизира и хартиеното гласоподаване с култа машини. Веднъж въведени обаче демонстрираха много преимущества. ГЕРБ не си направиха сметките, трябваше да повдигнат Георги Георгиев и да са го подготвили за това 2 години преди вота. Навсякъде хората гласоподават за леко ободряване. ГЕРБ психически бяха привикнали със загубата в София. Издигнаха най-после Хекимян като шоу звезда ", разяснява той.

По думите му резултатът на ПП–ДБ е по-добър от предстоящото.

" Възраждане " ревнуват от Григорова, тя взе от техните гласоподаватели, към 1/5. 80% от последователите на ГЕРБ са дали своят вот за Хекимян, а 90% от тези на ПП–ДБ - за Терзиев. Ваня Григорова беше надалеч по-ярък кандидат от Деян Николов, тя е по-мажоритарен претендент, а той - партиен.

Костадинов може да бъде спиран, единствено в случай че има конкуренция. Вероятно такава ще бъде ролята на Румен Радев, в случай че сътвори политически план. Българска социалистическа партия има тук-таме положителни представяния. На места обаче " Левицата " им взема от гласоподавателите. В лявото пространство силите се раздробиха, време е да стане по-хомогенно ", уточни Симеонов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР