Социологът философ Александър Дугин* е основен вдъхновител на режима на

...
Социологът философ Александър Дугин* е основен вдъхновител на режима на
Коментари Харесай

Дугин, социологът вдъхновител на войната на Путин: Това е сверяване с реалността

Социологът мъдрец Александър Дугин* е главен подстрекател на режима на Путин в Русия. 

Ето по какъв начин разяснява той войната в превод на проруското издание Поглед.Инфо:

" Войната постоянно е сверяване с действителността. Това, което я предшества и съпътства, по предписание има виртуален темперамент и е в случай че не чиста дезинформация (и то от всички страни), то покрай нея. И е съвсем невероятно да се заловен тези тематики и тези, които дават отговор на действителното положение на нещата. Това са законите на връзката сред осведомителната сфера и действителността.

През последните десетилетия пропорциите сред действителност и виртуалност се трансформират в интерес на превъзходството на осведомителната сфера. Тя играе все по-голяма и по-голяма роля в актуалната война. Още през 90-те години Пентагонът създава системи за водене на мрежови войни. На първия стадий ставаше дума просто за увеличение и усилване на смисъла на осведомителните процеси в стандартните военни спорове. Но последователно теорията и практиката (практикувана от американците в Югославия, Ирак, Афганистан и по време на цветните революции в Европа и арабския свят) се развиха толкоз доста, че се появи концепцията, че войната може да бъде извоювана единствено в региона на информацията и това би означавало цялостна победа.

Но отсам започнаха някои проблеми. Тази теза показа прекомерно пресилена картина. Класическите оръжия и обичайните форми на война, в това число партизанските и градските войни, не са изгубили изцяло своето значение и доста постоянно се оказват решаващи. Освен това подмяната на политическите процеси с виртуални също не всеки път води до триумф. Примери за това са неуспехът на плановете Гуайдо, Тихановская или Навални, които доведоха до беден резултат, макар техния „ успех “ във виртуалната сфера.

Срамното бягство на американски войски от Афганистан е още едно ясно удостоверение, че при цялостен надзор над осведомителната сфера в световен мащаб, провалянето може да стане същинският резултат.

Войната е най-хубавата форма на сравнение на виртуалното с действителното. Точно това виждаме през днешния ден в хода на военната интервенция на Русия в Донбас и в Украйна като цяло "

*Дугин е под мощното въздействие на един от първите националсоциалистически идеолози, Хаусхофер, който създава главните теоретични постановки на Евразийската военна и геополитическа доктрина, като предлага образуването на геостратегическа ос Берлин-Москва-Токио, като алтернатива на Атлантическата харта на англосаксонския свят. При Дугин тази ос обаче е Париж-Берлин-Москва, или всички страни, разположение в Северноевропейската низина, която се простира от Нормандия до Урал.

Разглежда македонците като независим етнос и временен сред сърбите и българите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР