Социалният министър потвърди, че възнамерява да предложи отпадане на подоходния

...
Социалният министър потвърди, че възнамерява да предложи отпадане на подоходния
Коментари Харесай

Сачева ще предложи детски добавки за всички семейства, без значение от доходите

Социалният министър удостовери, че има намерение да предложи отпадане на подоходния аршин за разпределяне на детски надбавки. Ако предлагането бъде признато, ще коства 398 млн. лв.. в допълнение на държавния бюджет. Сачева, само че към момента не е несъмнено дали ще залегне в бюджета за идната година.

В момента месечната помощ за семейство с едно дете е 40 лв., за две - 90 лв., за близнаци - 75 лв.. Това е при месечен приход до 410 лв. на член от семейство. При приход от 400 лева до 510 лв. се изплаща 80 % от размера на помощта.

Сачева напомни, че преди въвеждането на подоходния аршин преди години, детските надбавки са били за всички фамилии. " В момента считам, че е доста по-справедливо това, тъй като виждаме, че има разнообразни гласове по тази тематика. Редно е да има една обществена помощ, която не разделя хората, а която ни сближава всички дружно. Прекалено доста неща ни разделят в последно време ", разяснява Сачева пред публицисти във вторник.

Сачева заяви още, че решение за осъвременяване на пенсиите ще бъде взето на съдружен съвет и единственото несъмнено все още е, че пенсионерите ще получават по 50 лева до края на март 2021 година

Удължаването на мярката 60/40 до края на годината ще коства към 400 000 лева Ще бъдат непокътнати към 200 000 работни места.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР