Социалният министър Иванка Шалапатова съобщи пред БНТ, че органите за

...
Социалният министър Иванка Шалапатова съобщи пред БНТ, че органите за
Коментари Харесай

Децата на Габриела са настанени при роднини

Социалният министър Иванка Шалапатова заяви пред Българска национална телевизия, че органите за протекция на детето са свършили по закон своя ангажимент да се погрижат за децата на Габриела Славова, обвинена за убийството на брачна половинка си. Те са настанени под грижата на близки и родственици и се усещат спокойни.

„ Що се отнася до децата, те са в сигурна фамилна среда, което даже по смисъла на Закона за протекция на детето, Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, постоянно най-хубавото решение е тогава, когато в фамилната среда има рецесия, изключително от подобен темперамент, децата да бъдат в близка, най-много в фамилна среда и да не бъдат настанявани в профилирани институции, което преди години беше процедура “, разясни Шалапатова.

Тогава, когато има спешни случаи, се разчита доста повече на близки и родственици, на приемни фамилии, тъй като това е актуалният метод, по който може да се помогне тогава, когато в фамилията има сходни обстановки, сподели още Шалапатова. Тя добави, че е прекомерно рано да се каже дали децата ще бъдат разграничени или не, откакто всичко приключи:

„ Но съществува и хипотезата, те да бъдат разграничени и сега никой способен орган не може да каже какво ще бъде решението, защото е прекомерно рано и не всички условия по случая са изяснени. “

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР