Социалният министър Деница Сачева определи като медийни спекулации идеите Бойко

...
Социалният министър Деница Сачева определи като медийни спекулации идеите Бойко
Коментари Харесай

Сачева определи като медийни спекулации идеите за резервен премиер от ГЕРБ

Социалният министър Деница Сачева дефинира като медийни спекулации концепциите Бойко Борисов да бъде сменен на поста министър-председател от различен член на ГЕРБ. Според нея предложенията, декларирани от Борисов, са огледален облик на настояванията на протестиращите.

„ Има министър председател и той се споделя Бойко Борисов, всичко останало са медийни спекулации ”, съобщи Сачева в ефира на. „ Възможностите оттук насетне са ясно обрисувани - след началото на новия парламентарен сезон ще се търси парламентарна подкрeпа за това дали идващите избори да са за Велико национално заседание. Не мисля, че крайният резултат може да бъде съдбоносен, консултациите още не са почнали. Предложенията на премиера са огледален облик на всички претенции – парламентарни, извънпарламентарна съпротива и митингите. Нямаме терзания от длъжностен кабинет. Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са проведени от длъжностен кабинет. През 2017 година служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този длъжностен кабинет ”, разяснява още Сачева. 

„ Наскоро Стратегическият съвет при президента показа един собствен отчет. Хората, които бяха към президента Радев, това ли би бил служебният кабинет?  Александър Малинов ли е бъдещият длъжностен министър председател? Адвокат Шейтанов ли е бъдещият длъжностен обществен министър? Г-н Еленко Божков се опита да направи съвсем терористичен акт в метрото на София ”, разяснява още Сачева.

Социалният министър разяснява и икономическите индикатори на страната. Тя изясни, че 37% е сивият бранш сега. „ Откакто започнахме да поддържаме работодателите с мярката 60/40 доста работодатели избират да излязат на ярко и да получават пари от страната ", изясни Сачева. Тя бе безапелационна, че откогато ръководи ГЕРБ Брутният вътрешен продукт е повишен и придвижване напред има. „ 170 000 работни места бяха непокътнати досега с първия дизайн на мярката 60/40. Просто казано сега безработицата е 7,9% другояче щеше да бъде 14%. В момента мярката работи по втори дизайн – 17 000 души са подкрепени, повече сега получават пари преработващите компании ", добави тя. 

Сачева съобщи, че очаква в началото на септември да бъдат пуснати напътствията за фамилна помощ, от която ще могат да се възползват родители, чиито деца не посещават учебно заведение или детска градина заради вероятно затваряне или карантина на образователно заведение. " За тази мярка има подоходен тест. Родителите ще могат да получават 610 лева месечна помощ за интервала, за която е затворено съответното учебно заведение, клас или паралелка ", изясни общественият министър. Според нея PCR-тестовете за децата би трябвало да бъдат безвъзмездни за всички. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР