Социалните мрежи заемат все по-голямо място в нашия живот. Над

...
Социалните мрежи заемат все по-голямо място в нашия живот. Над
Коментари Харесай

Кои са професиите на бъдещето

Социалните мрежи заемат все по-голямо място в нашия живот. Над половината от популацията по света употребява най-малко по една обществена платформа, а междинният консуматор прекарва най-малко по 2 часа дневно в социалните мрежи.

Това накара доста бизнеси да решат да се нареждат и популяризират в обществените платформи, с цел да генерират доходи. Тъй като наличието в цифровия свят и общуването с аудиторията изискват време и внимание, работата със обществени мрежи наложи една нова специалност – експерт обществени мрежи.

Специалист обществени мрежи

За да превърнете марката си в различим и да притегляте от ден на ден почитатели, би трябвало да знаете по какъв начин работи логаритъмът на съответната обществена мрежа. В България могат да се намерят курсове по тази тематика – от най-базово равнище до такива за напреднали.

Макар и понякога да се появяват нови платформи като TikTok, които бързо набират известност, Фейсбук остава най-предпочитаната обществена мрежа. Близо 2 милиарда консуматори дневно употребяват тази платформа, с цел да се осведомят и забавляват в свободното си време.

 iStock iStock
Instagram е другата обществена мрежа, която в България е доста известна. 

Макар и известна главно измежду най-младите, TikTok е другата обществена мрежа, която от ден на ден се употребява.

Инфлуенсър

Говорейки за цифров маркетинг и обществени мрежи, няма по какъв начин да подминете инфлуенсърите. Макар и доста хора към момента да не възприемат това за съществено, инфлуенсърството се трансформира с доходоносна работа. Но какво в действителност е инфлуенсър?

Това са известни персони с доста почитатели в социалните мрежи, което последователно ги трансформира в водачи на мнение. Затова доста маркетолози се обръщат точно към тях за реклама на избран артикул. Все по-често можете да видите прочут артист или артист да вземем за пример, който ви предлага код за отстъпка за някакъв артикул, в случай че последвате неговия профил или този на съответната компания. По този метод печели както компанията, която популяризира продукта си, по този начин и самият инфлуенсър.

 iStock iStock
Професионален блогър

Блоговете се появяват още през 90-те години на предишния век и съставляват инструмент за издание на наличие. Думата блог е редуциране от британското weblog, което безусловно значи уеб дневник. В блоговете се споделя осведомително или дискусионно наличие, което другите консуматори могат да разясняват.

Днес се основават над 7 млн. блогове дневно, а над 70% от потребителите в интернет ги четат. Предвид тези данни и непрекъснато растящия интерес към блоговете, неслучайно тяхното основаване също се трансформира в специалност.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР