Социалните мрежи остават основен източник на новини за повечето потребители.

...
Социалните мрежи остават основен източник на новини за повечето потребители.
Коментари Харесай

Социалните мрежи остават основен източник на новини

Социалните мрежи остават главен източник на вести за множеството консуматори. Това демонстрира изследване на Pew Research Center, което е направено в интервала 25-ти септември - 1-ви октомври 2023 година

То открива, че 30% от америанците употребяват Фейсбук, с цел да получават вести. 26% пък разчитат на YouTube. Други 16% - на Instagram, a 14% - на TikTok. X e последваща с 12%. В класацията влизат още Reddit, Nextdoor, LinkedIn, Snapchat, WhatsApp и Twitch.

Общо 56% от американците споделят, че получават новините си на цифрово устройство по отношение на 49% през 2022 година Въпреки това информирането през телевизия (32%), радио (16%) и печатни издания (9%) резервират почти същите си дялове през последните години. Единствено малкия екран отчтита спад от 8% по отношение на 2020 година, само че тогава доста хора бяха по домовете си дълго време.

Големият победител е TikTok, която регистрира максимален растеж на потребителите, които я употребяват и за вести. Броят им съвсем се е удвоил от 2020 година насам. Платформата е желана от дамите, които харесват още Фейсбук и Instagram като източници на вести. Мъжете пък се насочват най-вече към Reddit, X и YouTube.

От позиция на възраст, хората от 18 година до 29 година избират най-вече Reddit, TikTok, Instagram. Хората сред 30-49 година и 50-64 година са отмерено разпределени по съвсем всички платформи. Проучването демонстрира, че макар множеството полемики и рецензии, че в обществените мрежи има доста дезинформация и подправени вести, потребителите последователно усилват потреблението на тези платформи за осведоменост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР