Социалните мрежи Facebook и Instagram започнаха да работят при част

...
Социалните мрежи Facebook и Instagram започнаха да работят при част
Коментари Харесай

Facebook възобнови работата си след шестчасово прекъсване, служител обвини....

Социалните мрежи Фейсбук и Instagram започнаха да работят при част от потребителите. Въпреки това интернет колосите към момента не са изцяло възобновени.

Много консуматори към този момент могат да влизат в профилите си и даже да си изпращат известия. Въпреки това както Фейсбук, по този начин и Instagram работят извънредно постепенно. Всичко това се случва 6 часа след началото на световния срив.

Не по този начин стои въпросът с WhatsApp; инженерите на компанията на Марк Зукърбърг към момента не са съумели да накарат месинджъра да проработи още веднъж.

Междувременно стана ясно, че огромните сривове във Фейсбук, както и в WhatsApp и Instagram, може да са резултат от неточност на инженерите на Марк Зукърбърг. Служител на Фейсбук, който е поискал да остане неизвестен, е направил такова изказване.

Според неговите думи, в понеделник сутринта инженерите на компанията са правили действия във вътрешната работна среда, оповестява ArsTechnica. По време на този развой те освен са нарушили работата по маршрутизацията, само че даже отстранили опцията за програмна анулация на тези промени.

По този метод системата стартира независимо да блокира опитите за външен достъп. В резултат на това чиновниците на компанията даже не можеха да влязат в офиса - системата просто не разпознаваше баджовете им.

На инженерите им се наложило да отидат до хранилищата за данни на Фейсбук и да започват сървърите ръчно.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР