Социалните мрежи буквално са залети от реклами за Свети Валентин.

...
Социалните мрежи буквално са залети от реклами за Свети Валентин.
Коментари Харесай

Истерия: Реклами с изкуствени рози в буркани и пластмасови бижута заляха нета за Св. Валентин, кувертите гонят цените от Нова година

Социалните мрежи безусловно са залети от реклами за Свети Валентин. Фирми се надпреварват да оферират дарове за празника на влюбените. Сред най-големите „ шлагери “, които се популяризират, са пластмасови рози в „ стъкленици “ във формата на буркани и аквариуми. Цените са сред 70 и 80 лв., а бижута вид ланец с пластмасови сърца - 50 лв.. Други дарове, които се оферират в обществените мрежи, са обичайните плюшени мечета за по 40-50 лв..

На днешния ден не липсват и куриозите. Цветари описаха пред Faktor.bg, че са имали случаи, при които мъж купува нечетен брой китки за брачната половинка си или за другарка, което е недопустимо. Сред доста скучните дарове са още тривиалните карамфилите, инцидентно определени книги и билети за отегчителна режисура.

Новата мода не е единствено в България, а и в други европейски страни като Англия. Но доста от българските консуматори разясняват празника и подаръците отрицателно и установяват, че по-скоро биха платили за естествени цветя, които през днешния ден също са на двойни цени - розите, да вземем за пример, „ хвърчат “ от 8 до 14 лв. за численост.  

Подобни са трендовете и в заведенията за хранене. Кувертите за Свети Валентин в столицата са сред 80 и 100 лв., без специфични гост-изпълнители, и се приближават до новогодишните предложения. Във Варна, в Пловдив и в Бургас " стартовата " вечеря е 50 лв., само че по този начин и не става изключително ясно от кое място идва забележителната разлика за едно и също меню в градовете – салата, предястие от хапки, пържоли и торта с дребна ракия, водка или уиски, както и чаша вино.

Много от двойките са решили да постъпят прагматично, така като  не е комфортно да пируват в работен ден. Затова са  отсрочили празника за уикенда, когато цените в заведенията са обичайните.

Във форумите и този път се появиха досадните и скучни разногласия за какво изобщо означаваме католически празник, откакто по-голямата част от популацията е православно. В последна сметка обаче и това към този момент не хваща декиш, само че пък остава най-важното – да не забравяме да демонстрираме любовта към половинката си всеки ден с жестове, а не с букети, които костват колкото сметката в ресторанта в работен ден.

Масовата нервност по Свети Валентин обаче надали ще завърши скоро пред блажения взор на търговци, които употребяват дати като 14-ти февруари, 8-ми март и 15-и септември, когато съвсем постоянно се подаряват протоколно цветя, с цел да вършат съществени облаги.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР