Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите

...
Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите
Коментари Харесай

Шефът на Червения кръст: Пандемията може да породи безредици сред бедните

Социални безредици може да избухнат измежду бедните пластове и маргиналите в огромните градове на Запад, които са лишени от източници на приходи поради рецесията с COVID-19, заяви през днешния ден ръководителят на Международната федерация на Червения растеж и Червения полумесец Франческо Рока, представен от Ройтерс.

" Има доста хора, които живеят доста маргинализирано в по този начин наречените черни дупки на обществото. Опасявам се, че в множеството комплицирани квартали в огромните градове до няколко седмици ще има обществени проблеми ", предизвести Рока на проведена от Организация на обединените нации конференция. " Това е обществена бомба, която може да избухне във всеки миг, тъй като те нямат никакъв метод да получат приход ", сподели той представен от Българска телеграфна агенция.

Рока се включи в конференцията от Милано, откакто посети някои от най-тежко потърпевшите от епидемията италиански гладове Кодоньо, Бергамо, Бреша и Лоди. По думите му някои хора със фамилии, които нормално претърпяват с краткотрайна работа на парче за 20-25 евро, постоянно са отвън стратегиите за обществена помощ. " Помислете за ромските лагери ", сподели също ръководителят на филантропичната организация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР