Социалната онлайн телевизия „БГ СВЯТ“ стартира с професионална телевизионна реализация

...
Социалната онлайн телевизия „БГ СВЯТ“ стартира с професионална телевизионна реализация
Коментари Харесай

Стартира нова Социална телевизия „БГ СВЯТ”

Социалната онлайн телевизия „ БГ СВЯТ “ започва с професионална телевизионна реализация на поредност от пилотни излъчвания. Две от тях демонстрират сполучливите обществени услуги в столичния Дневен център за хора с ментални увреждания „ Света Марина “ и в Центъра за социализация, рехабилитация и интеграция /с приоритет ползватели с повреден слух/ – „ Чудеса “, който предлага услуги в региона на културата, изкуството, танцовите и приложни изкуства.

Отделно предаване е отдадено на персоналната история на една борбена майка – Веселина Томова, чието дете е с аутизъм и епилепсия, и посещава с огромен интерес Център „ Чудеса”. Тя самата образова други деца и младежи в ръчно приложно творчество. Предаването „ Култура по време на Коронавирус 19” е филм за единствения спектакъл с присъединяване на артисти с увреждания – спектакъл „ МИМ-АРТ “.

Други две излъчвания, които скоро ще бъдат качени на платформата, са на здравна тема. Едното е: „ Физиотерапията - значима част от профилактиката и положителното здраве “ и показва физиотерапевтичните услуги, които се дават в една от столичните поликлиники – 13-то ДКЦ.
 Част от снимането на предаването с майката Веселина Томова (в дясно)
Второто здравно предаване - „ Лекари на първа линия “ – е диалог с шефа на столично ДКЦ доктор Райна Божкова на обществени и здравни тематики в изискванията на пандемията от Коронавирус 19.

Предаването „ Съвети за здравето “ дава потребна информация за лекуването с натурални и билкови артикули, предписания за здравословно хранене и национална медицина.

Амбицията на плана Социална онлайн телевизия „ БГ СВЯТ “ е да се възползва оптимално от неограничените благоприятни условия на онлайн пространството, с цел да може информацията да доближава до по-широка и друга публика. Платформата ще излъчва също по този начин музикални клипове и театрална продукция на самостоятелни създатели на свободна процедура и културни обединения.

Проектът онлайн Социална телевизия „ БГ СВЯТ “ дава опция за реализация на хора с и без увреждания посредством включването им в професионалния ефирен екип и основаване на нужната креативна среда за монтаж на ефирен материал, дублаж, акомодация и озвучаване. В процеса на работа привлечените хора с увреждания ще получават нужния опит.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР