Социалната мрежа за споделяне на снимки Инстаграм, собственост на Фейсбук,

...
Социалната мрежа за споделяне на снимки Инстаграм, собственост на Фейсбук,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще филтрира обидите в Инстаграм

Социалната мрежа за шерване на фотоси Инстаграм, благосъстоятелност на Facebook, разгласи, че ще филтрира обидните мнения посредством изкуствен интелект - нов образец за устрема на интернет фирмите да лимитират проблематичното наличие, съобщи „ Франс прес ", представена от Българска национална телевизия.

" Мнозина консуматори ни оповестиха, че отрицателните и нападателни мнения им пречат да употребяват оптимално опциите на Инстаграм и да се показват свободно ", написа на уеб страницата на платформата нейният съосновател и началник на Инстаграм Кевин Систръм.

" За да ги подпомогнем, сме създали филтър, който ще блокира някои нападателни мнения за постовете и видеозаписите онлайн ", продължава той и прецизира, че потребителите ще могат по избор да включват и изключват тази система.

Отначало филтърът ще работи единствено за мнения на британски, като след това ще бъдат включени и други езици.

Желаещите консуматори " няма да виждат " някои типове обидни мнения, разпознаваеми от новата система, която " ще се усъвършенства отсега нататък ", сподели Систръм. Той добави, че Инстаграм към този момент предлага и филтър против спам.

Социалните мрежи са упреквани постоянно, че не филтрират в задоволителен мащаб изявленията и оставят да се промъкват изказвания, изразяващи ненавист, постове в отбрана на тероризма и подправени вести, отбелязва „ Франс прес ". През последните месеци тези компании все по-често осведомят за напъните си в тази посока - наемане на специалисти, изследователска активност, съдействие и т. н. Тази седмица Facebook, Майкрософт, Туитър и Ютюб обявиха, да вземем за пример, че основават интернет конгрес, ориентиран против тероризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР