Социалната мрежа Туитър реши да се откаже от политическите реклами

...
Социалната мрежа Туитър реши да се откаже от политическите реклами
Коментари Харесай

Туитър спира всички политически реклами

Социалната мрежа " Туитър " реши да се откаже от политическите реклами в целия свят, осведомят медии, базирайки се на шефа на компанията Джак Дорси.

Приехме решение да прекратим политическите реклами в " Туитър " в целия свят. Ние считаме, че политическото обръщение би трябвало да бъде справедливо, а не купено, написа Дорси в обществената платформа.

Той акцентира, че една от аргументите е силата на интернет рекламата, която се явява доста мощна и ефикасна за рекламодателите, а това въздействие носи огромни опасности за политиката, където може да бъде употребена за оказване на въздействие върху гласоподаватели, а това пък от своя страна ще засегне живота на милиони хора по света.

Забраната ще влезе в мощ от 22 ноември, а окончателните правила за реклама в обществената мрежа ще бъдат обявени на 15 ноември.

Според " Туитър " това е значима стъпка за понижаване на потока от обвързвана с избори дезинформация.

Изпълнителният шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг пък незабавно отговори на конференция, че компанията надълбоко има вяра, че " политическата тирада е значима ".

От Гугъл не са коментирали решението на " Туитър ".

От предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинираха решението като " доста неуместно ".

Политическите реклами в " Туитър " носят относително малко доходи на обществената мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР