Социалната мрежа Туитър, която до неотдавна се смяташе за най-сериозен

...
Социалната мрежа Туитър, която до неотдавна се смяташе за най-сериозен
Коментари Харесай

Мъск се извъртя пак: Спира съкращенията в Туитър и преминава към набиране на персонал

Социалната мрежа " Туитър ", която до наскоро се смяташе за най-сериозен съперник на Facebook претърпява сложни времена, изключително след идването на новия екстравагантен притежател Илон Мъск.

Компанията притежател на обществената мрежа Туитър няма да прибягва до повече съкращения на работни места и минава към набиране на личен състав, е декларирал основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск, оповестява американският уеб страница за софтуерни вести The Verge, съобщи БНР.

Изказвайки се на среща с всички чиновници, Мъск е насърчил личния състав да прави референции, като е прецизирал, че платформата за обществени медии се стреми да попълни работни места в инженерните и отделите по продажба, оповестява уеб страницата, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Новината идва единствено часове след информация на " Уолстрийт джърнъл ", оповестена нощес, в която се показва, че милиардерът има намерение да понижи в допълнение работната мощ в отдела за продажби на Туитър.

По-рано този месец новият изпълнителен шеф на компанията разкри проекти за понижаване на личния състав в огромната обществена медия, потвърждавайки, че платформата губи по 4 милиона $ дневно и че сходна стъпка на съкращения е " нужна, с цел да продължи компанията напред ".

Американските медии оповестиха през последната седмица, че през ноември стотици чиновници се махат от Туитър след ултиматум на Илон Мъск, че личният състав на компанията би трябвало да се ангажира с " дълги часове на работа с висока активност ", с цел да поддържа визията му за Туитър 2.0, или в противоположен случай да напусне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР