Социалната мрежа „Фейсбук“ тества нова функция, за момента само на

...
Социалната мрежа „Фейсбук“ тества нова функция, за момента само на
Коментари Харесай

„Фейсбук“ с нова функция – ще показва новинарския поток отделно


Социалната мрежа „ Facebook “ тества нова функционалност, за момента единствено на територията на Съединените щати, която ще демонстрира потока от вести в обособен раздел на мобилното приложение, съобщи „ Дъ Върдж “.

Късно нощес основателят на „ Facebook “ Марк Зукърбърг съобщи в формалния си профил, че е провел редица диалози с издатели и публицисти по какъв начин в обществената мрежа да бъдат показвани качествени новинарски материали.

„ Изключително съм разчувствуван да публикация, че дружно създадохме Фейсбук News. Новият ни раздел е отдаден на висококачествени вести, които се персонализират от вашите ползи. Целта ни е да демонстрираме създатели, които покриват голям диапазон от тематики като изкуство, политика, просвета и други “, написа Зукърбърг.



„ Журналистиката е значима за демокрацията и напредъка, само че интернет наруши обичайния бизнес модел в правенето на вести. Вярвам, че огромните интернет колоси имат дълг да си партнират с публицисти и новинари, с цел да изградим дълготраен модел за финансиране на този толкоз значим труд. Надявам се работата ни да отдаде нужното почитание и да поддържа всички публицисти, които са част от обществото ни “, приключва той.

Новата функционалност към този момент е налична за някои консуматори от Съединените щати. Новинарските публикации се селектират от действителни редактори, като новият раздел може да се персонализира съгласно това, което вие обичате да четете най-вече.

Функцията разрешава и по-подробна разбивка на тематиката – можете да изберете секции като бизнес, просвета, технологии, здраве, спорт и забавление.

Зукърбърг е безапелационен, че екипът от редактори е безусловно самостоятелен и няма да има никаква интервенция от страна на компанията в избора на материали, които се демонстрират в новинарската секция. Много софтуерни наблюдаващи показаха своите терзания по отношение на по какъв начин този екип редактори ще отсява същинските от подправени вести.

Към момента към момента не е ясно тъкмо какъв брой медии ще вземат присъединяване в стартирането на новата функционалност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР