Социалната комисия в НС обсъди минимална заплата от 850 лева:Комисията

...
Социалната комисия в НС обсъди минимална заплата от 850 лева:Комисията
Коментари Харесай

Новата минимална заплата! Взеха ли решение

Социалната комисия в Народно събрание разиска минимална заплата от 850 лв.:

Комисията по труда, обществената и демографската политика одобри единомислещо на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда.
-->
Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “, написа Българска телеграфна агенция.

Минималната работна заплата за страната за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври на настоящата година и да не може да е по-малка от 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за страната за предходните 12 месеца. 

В хода на дебата депутатите показаха известни възражения към направеното предложение, само че всички бяха на мнение, че има потребност от повишение на минималната заплата. Коментирано беше дали нарастването може да се случи без нов бюджет за 2023 година, откакто на първо четене в Народното събрание беше подсилен така наречен удължителен закон за държавния бюджет за 2022.

Служебният заместник-министър на труда и обществената политика Емил Мингов уточни, че законопроектът не е бил подсилен от Националния съвет за тристранно съдействие. Депутатите дадоха поръчка, че ще създадат оферти сред първо и второ четене на законопроекта.

" Социалната комисия в Народното събрание одобри минималната заплата да стане 850 лева ". Това написа в формалната си страница във Фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР