Социалистите все още чакат подкрепа от депутати от "Има такъв

...
Социалистите все още чакат подкрепа от депутати от "Има такъв
Коментари Харесай

БСП лансира Асен Василев. Защо чака помощ от хората на Слави?

Социалистите към момента чакат поддръжка от депутати от "Има подобен народ ", с които да съумеят да одобряват лансираната от водача Корнелия Нинова управническа стратегия и да изберат Асен Василев за министър-председател. това стана ясно от изявление за бТВ на заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин.

"Разчитаме, че ще има народни представители от „ ИТН “, които ще поддържат програмата ", акцентира той.

Предложението за министър-председател ще бъде Асен Василев. В петък ще стане ясно дали ще има поддръжка за кабинета. Ако няма, мандатът ще бъде върнат. При събирането на болшинство политическите сили ще се обсъдят постовете в предстоящ министерски съвет. Така Вигенин разказа последователността от събития, които би трябвало да се случат.

„ Законодателната смяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на Има Такъв Народ също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят защо са определени “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

"Досега партия с трети мандат не е правила такава стъпка. Ако има поддръжка за цели, има поддръжка и за държавно управление ", добави Вигенин.

79 са законопроектите, които би трябвало да бъдат признати по прецизен график. Включват избора на ръководител на КЕВР, на КПКОНПИ. Има и глава със законопроектите към Плана за възобновяване и резистентност. Програмата е със период от 6 месеца.

„ Готови сме да предложим удължение на работата на Народното събрание. Някои законопроекти би трябвало да бъдат готови от ново държавно управление. Други са подготвени “, посочи той, добавяйки, че има и управническа стратегия за работата на Министерския съвет.

Избирателите на Българска социалистическа партия избират да няма избори, безапелационен бе Вигенин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР