Социалистите внесоха искане в Агенция Пътна инфраструктурада им се предостави

...
Социалистите внесоха искане в Агенция Пътна инфраструктурада им се предостави
Коментари Харесай

БСП иска да види договора за строителството на Хемус

Социалистите внесоха искане в Агенция " Пътна инфраструктура " да им се даде контракта сред " Автомагистрали " АД и организацията за строителството на Автомагистрала " Хемус ".

В края на предходната година беше проведен митинг със строителни машини на Цариградско шосе след настояването на опозицията за инспекция на качеството на автомагистралите . По-късно същите компании получиха без търг и конкурс 1,3 милиарда лв. за доизграждането на Автомагистрала " Хемус " , напомни Елена Йончева.

Тя съобщи пред публицисти, че с изключение на контракта с сдружението, Българска социалистическа партия изискват от Министерство на регионалното развитие и рамковите съглашения сред " Автомагистрали " АД и компаниите, които ще строят правите от Автомагистрала " Хемус ".

Йончева напомни и уверението на някогашния шеф на АПИ Светослав Глосов от 10 октомври 2018, че до края на годината ще бъдат оповестени публичните поръчки. Малко по-късно строителството се разпорежда на компании без публични поръчки, подлага на критика тя.


" Автомагистрали " построява 134 км от Автомагистрала " Хемус "

Изграждането на правата е разграничено на 6 сектора

По думите й държавната компания " Автомагистрали " няма потенциал за построяването на Автомагистрала " Хемус ". Финансовите резултати за 2018 са влошени, а изпълнителният шеф Стоян Беличев не е заставал пред медиите.

Вярно ли е, че той е някогашен съучастник с Гинка Върбакова , която е претендент за закупуване на ЧЕЗ, питат социалистите.

Според Йончева това е един образец за това по какъв начин една държавна компания, в тази ситуация " Автомагистрали " АД, се употребява като черна кутия за разпределение на милиарди.

От Българска социалистическа партия се надяват на бърз отговор.

" Не сме се отказали от осъществяването на инспекция на пътищата от самостоятелни лаборатории " , увериха от партията. Очаква се договорът да бъде възложен в границите на днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР