Социалисти от различни организации на страната, сред които Пловдив, Варна,

...
Социалисти от различни организации на страната, сред които Пловдив, Варна,
Коментари Харесай

На "Позитано" 20 става страшно! Активисти на БСП поискаха изключването на Станишев заради Истанбулската конвенция!

Социалисти от разнообразни организации на страната, измежду които Пловдив, Варна, Благоевград желаят изключването на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев от Българска социалистическа партия, научи БЛИЦ.

На " Позитано " 20 завалели писма с искане да му се потърси сметка за вмешателството и най към този момент поради обществения напън, на който подложил Българска социалистическа партия, поради отхвърли й да поддържа Истанбулската конвенцията. Гневните социалисти даже упорствали още на идващото си съвещание Националният съвет на партията да наложи глоба. Според осведомени даже единствено възможното разискване на този въпрос ще бъде в извънреден минус на президента на ПЕС, който се бори и за идващ мандат като подобен.

Страстите в столетницата избуели след оповестените няколко позиции и писма, с които ПЕС осъждат решението за неподкрепа на конвенцията, а Станишев направи тур по българските медии, в които подлага на критика личната си партия и пази ратификацията на въпросния документ. Това отключи и гневната реакция в обществените мрежи.
В целия спор " за " или " срещу " конвенцията Станишев остана самичък и даже близки до него се оповестиха срещу конвенцията: международниците Кристиан Вигенин и Деница Златева, авторитетния ляв публицист Велислава Дърева, някогашния здравен министър в държавното управление на Орешарски Таня Андреева, Боян Чуков - негов консултант по външно политическите въпроси, Евгени Кирилов - ръководител на Съвета по външна политика на Българска социалистическа партия.

От партията отхвърлиха коментар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР