Соцдепутатът Александър Симов изрази остро възмущение и нарече Лозан Панов

...
Соцдепутатът Александър Симов изрази остро възмущение и нарече Лозан Панов
Коментари Харесай

Александър Симов: Панов се държи като обсебен политически талибан

Соцдепутатът Александър Симов изрази остро отвращение и назова Лозан Панов " политически талибан " и " въодушевен партиен деятел " поради настояването му за разформироване на 44 Народно събрание, привикване на Велико народно събрание и конституционни промени, които да извадят прокуратурата от правосъдната власт. " За следващ път Лозан Панов в този момент се демонстрира като някакво политическо лице, настоявайки пред президента за Велико народно събрание. По силата на какво тъкмо негово пълномощие го прави и кой го е оторизирал да желае нещо сходно? Ако беше желал да дава такива оферти, той беше свободен да се яви на парламентарните избори, да се яви на президентските, да заеме политическа роля ", подкани го Симов в коментар пред Канал 3.

Журналистът с изострен език прикани Панов най-накрая да се дефинира - политик ли ще става, или ще остава на поста си, за който от ден на ден му шизглеждал, че е неприспособим. " Трябва да бъдем безкомпромисни, когато една такава фигура позволява да си играе със своя статут. Г-н Лозан Панов няма право и не може да си разреши да се държи като политик, а той непрестанно го прави. В този смисъл той би трябвало да даде явен знак - ще продължава ли да заема мястото си, или ще потегля да се впуска в политиката, защото тази шизофрения - аз съм арбитър и представител на правосъдната система и в това време пущам непрекъснато политически хрумвания, скърбя, персонално аз, не я одобрявам. време е да разгласи тъкмо къде желае да бъде.

По думите на Симов шефът на Върховен касационен съд " се държи като захласнат " в офанзивите си против прокуратурата, а в това време не излиза наяве дали поверените му съдилища въобще работят, както би трябвало.

Според него, в случай че Панов не се дефинира, ще продължим да сме очевидци на шизофренията на шефа на Върховен касационен съд. " Най-големият арбитър в републиката стартира да се държи като въодушевен партиен деятел, удовлетворявайки нездравите политически упоритости на към 2,5 % от българските гласоподаватели. Защото партиите, които го славославят, и политическият кръг, който го издига, имат поддръжката навръх толкоз. И когато Лозан Панов декларира интереса на 2,5 % като главен в страната, значи тази страна е за разформироване ", отсече Симов.

" Да приемем, че прокуратурата е най-голямото страшилище в тази страна, само че Лозан Панов се държи като захласнат - за него съществува единствено Цацаров, единствено прокуратурата! Ами, хайде малко да си обърне погледа някъде другаде, да забележим - дали пък няма и други проблеми. Дали пък казусът на България не е Лозан Панов със своето несъответстващо държание!? ", усъмни се още соцдепутатът.
Симов разяснява, че в случай че Народното събрание реагира против намесата на Панов в работата на народните представители, ще бъдат упрекнати в политическа интервенция над самостоятелната правосъдна власт.

" Ще има един кръг от медии, които, в случай че някой политик си разреши по-остър език по отношение на Лозан Панов, ще бъде изкаран, че някой се пробва да окове светеца, този, който върви по водата ", направи съпоставяне Симов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР