Сотир Цацаров имаше достатъчно време да разследва корупция - за

...
Сотир Цацаров имаше достатъчно време да разследва корупция - за
Коментари Харесай

Даниел Лорер категоричен, че няма риск от корупция в министерството му, както заподозря Сотир Цацаров

Сотир Цацаров имаше задоволително време да проверява корупция - за кюлчетата, за автомагистрали, за ремонт на язовири. Добре е, че в този момент взима отношение към корупцията, само че неговите причини са невалидни.
 
Това разяснява министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването "Лице в лице " по Би Ти Ви във връзка заключението на ръководената от Цацаров антикорупционна комисия, която през вчерашния ден откри корупционен риск в министерствата на нововъведенията и на финансите. Причината била, че една дирекция в министерството на нововъведенията ще ръководи 8 милиарда лева европейски средства. Финансовото министерство пък ще управлява работата на Лорер, чиято брачна половинка е шеф на кабинета на първия.
 
Милиардите са 6 и няма корупционен риск. Просто събираме всички принадлежности на страната за вложения и нововъведения, тъй че да се знае, че има едно място с цялостна идентична политика. Същата дирекция, която ръководеше европейските стратегии и преди, ще е и в този момент, разяснява Лорер. Това, че брачната половинка му е началник на кабинета на Асен Василев, също не създавало риск, защото нейната функционалност била единствено съгласуваност, а не надзор, другояче не бихме го създали, добави още той.
 
Дълговете, които теглим, са за наваксване, те са закъснели. Ние сме закъснели с 10 години да влагаме. Новият бюджет е на растежа, това е, което желаеме за българската стопанска система. Няма напредък без вложения, с икономии не се пораства - видяхме го в последните 10 години От този външен дълг парите отиват за вложения в България - инфраструктура, за обществени и здравни стратегии, с цел да можем да караме по европейски пътища, с цел да не се случват непрекъснато тези злокобни картини ". 
 
"Нашето обръщение към общините е те да схванат, че разходването на средства ще става дружно с надзор по какъв начин го вършат. Никой няма да остане със загасени лампи, тъй като АДФИ е намерил 200 изчезнали лв. ", безапелационен бе министърът.
 
"Още от първия ден, откогато сме на власт казвахме, че нашето опазване на здравето е трагично, нашите лечебни заведения са в окаяно положение, продължителността на живота е най-ниската в Европа. Това е едно тежко завещание. Ето, министър Сербезова незабавно назначи инспекция, а министър председателят следи случая във Враца. Трябва да се промени методът, по който се ръководят лечебните заведения, би трябвало да има тласъци медицинските фрагменти да останат у нас. Бюджет 2022 година работи и в тази посока. Създаването на детска болница е част от него ", добави той.
 
"Нашите визити в Северна Македония не са прибързани, те са доста закъснели. Ние намерихме разговора с тях в точка на заледяване - нагледно казано се замеряме с камъни през границата. Не си приказваме, два положителни съседа, които не приказват между тях. Моето посещаване се случи тъкмо по програмата, която бяхме построили за договаряния, в него нямаше нищо изненадващо, нито по това кой да го води, защото председателството беше уговорено дни преди този момент. Графикът ни за реализиране на резултати е доста натоварен. Националният интерес диктува и да сме заобиколени от богати и обществено обективни съседи ", сподели още Лорер.
 

 
Източници: бТВ, "24 часа "
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР