Сопрано и тенори се включиха в борбата срещу Coved-19 във

...
Сопрано и тенори се включиха в борбата срещу Coved-19 във
Коментари Харесай

Певци от британската опера учат Covid пациенти да преодоляват задуха

Сопрано и тенори се включиха в битката против Coved-19 във Англия, помагайки на пациентите, които се борят да се отърсят от заболяването, като ги учат на дихателни извършения за справяне с дихателни проблеми и тревога, заяви Агенция Франс Прес, представена от БНЕС във вторник.

След сполучлив шестседмичен пилотен план, Английската национална опера към този момент вкарва своята стратегия за 1000 пациенти, предлагайки извършения, включващи пеене, техники за дишане и практики за богатство на вниманието.

" Програмата ми вдъхна сили ", сподели Шийба, участничка в пилотния план, пред AФП. " Знам по какъв начин да се оправя със задуха, породен от положението, което имах. Това беше като музикална групова терапия, всички се оправиха доста добре. Чувствах се ОК, имам някой, който може да се свърже с мен ", добави тя.

Схемата, налична за пациенти, на които им е била сложена диагнозата преди осем до 12 седмици, е основана в партньорство с Imperial College Healthcare NHS Trust.

Пациентите, страдащи от " дълъг Covid ", чиито признаци включват зной и безпокойствие през седмиците и месеците след избавянето от вируса, към този момент могат да се причислят към Zoom сесии с професионални вокални експерти, което да подкрепи възобновяване им. Това е проектирано за актуалните ни условия “, сподели Сузи Зумпе, изобретателен шеф на ENO Breathe.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР