Somersby с вкус на диня е новото попълнение в портфолиото

...
Somersby с вкус на диня е новото попълнение в портфолиото
Коментари Харесай

Somersby с нов вкус на диня за летния сезон на 2018

Somersby с усет на любеница е новото попълнение в портфолиото на марката. Екипът, който стои зад развиването на Somersby у нас, е създател на концепцията за новия усет. Разработването му лишава една година и лансирането е подкрепено от потребителско изследване на няколко пазара от Карлсберг Груп, огромна част от които са водачи в сегмента на локално равнище: България, Сърбия, Гърция, Португалия, Полша, Китай, както и отвън Групата – в Канада.

Според проучването*, проведено от Epinion, в България процентът консуматори, които харесват точно усета на любеница е 77% от всички участници.

Новата информационна акция на Somersby също е напълно българска – създадена от креативна организация Noble Graphics, взаимно със студио „ Кламер “, режисьора Жоро Манов и неговия екип. Кампанията ще се излъчва на няколко пазара, като измежду главните са България, Португалия, Полша и Китай.

Преди лансирането, рекламата е тествана** през месец февруари 2018г. измежду българските консуматори на възраст 18-45 година, консумиращи сайдер. Резултатите демонстрират, че 75% от запитаните заявяват желание за покупка след гледане на рекламата, а 62% имат доста позитивна настройка към рекламата и би им било прелестно да я гледат.

“Иновациите постоянно са били част от характера на Somersby. Познавайки добре нашите консуматори, ние знаем, че те обичат да опитват с разнообразни обичани усети - поднесени по нов метод. Тази година им предоставяме следващия неповторим артикул, чийто плодов усет е по този начин присъщ за българския пазар, само че в това време за първи път се въплъщава в категорията на сайдерите. Вярваме, че това е поръчка за една от най-успешните ни акции, откогато присъстваме на българския пазар. “, показа Христина Вучева, Бранд управител на Somersby.

Somersby и е една от най-бързо разрастващите се марки сайдер в света през последните години. Somersby е безспорен водач в сегмента в България с 56% пазарен дял в размер за 2017 година, по данни на организация AC Nielsen.

*По данни от изследване на Epinion за Carlsberg Bulgaria
**По данни от изследване на GFK за Carlsberg Bulgaria

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва многообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР