Солун. Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между премиерите

...
Солун. Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между премиерите
Коментари Харесай

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между премиерите на България, Гърция и Румъния

Солун. Започна Съветът за съдействие на високо ниво сред министър председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президента на Сърбия Александър Вучич. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Във фокуса на диалозите ще бъде ускоряването на реализацията на взаимните транспортни и инфраструктурни планове. Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на районната непоклатимост.
Това е четвъртата поредна среща в този формат. Първият Съвет за съдействие сред водачите на четирите страни се организира в резиденция „ Евксиноград “, а неин хазаин беше министър-председателят Бойко Борисов. Последваха срещи в Белград и Букурещ, а през днешния ден и в Солун, където хазаин е гръцкият министър председател Алексис Ципрас.
Министрите на превоза на четирите страни организират паралелна среща в Солун, на която ще обсъдят задълбочаването на съдействието за осъществяване на пътни и железопътни връзки. От Българска страна взе участие министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР