Солта е един от най-важните елементи за човешкото тяло. Тя

...
Солта е един от най-важните елементи за човешкото тяло. Тя
Коментари Харесай

Морската сол е лек за десетки болести

Солта е един от най-важните детайли за човешкото тяло. Тя непрекъснато взе участие в обменните процеси, които се правят в него, като контролира сърдечната активност и работата на бъбреците. Приеманите нужни количества от нея са значими за осъществяването на редица жизненоважни функционалности.

От много време насам се приказва за вредите, които носи приемът на познатата ни трапезна, натриева сол. Постоянно се търсят нови и нови заместители, като постоянно се не помни най-старата и безусловно безвредна опция – морската сол.

Естествената сол от морето има състав, непосредствен до кръвната плазма, заради което няма по какъв начин да е нездравословна за индивида. В състава и се откриват всички най-необходими, общо 65 химически детайли, като йод, магнезий, калий, калций, т.н.т.

У нас използването на морска сол се лимитира до влагането и в киселото зеле. Много нации обаче от дълго време са минали към потреблението на натурална морска сол.

Тя се събира един път годишно, получена от изпаряването на морската вода под въздействието на метеорологичните условия. Обработката и се състои в измиване, изсушавани и наситняване – способи, запазващи дейните субстанции в нея.

Замяната на готварската сол с морска незабавно възстановява кръвното налягане. Букетът от минерали в състава ѝ укрепва имунната система и засилва питателните ензими. Ползите от нея са неизмерими и неизброими.

 Ползи от Морска Сол

Освен че доставя човешкото тяло с хранителни субстанции, морската сол подкрепя и тяхното пречистване. Елементите в нея контролират хормоналния продан и успокояват нервния продан, което понижава напрежението.

Освен това морската сол нервира кожата и провокира реакции, заради което се употребява в балнеологията, за предизвикателство на прилив на кръв и възобновяване на клетките.

С нея се оказва помощ на кръвта да се съсирва по-бързо, клетките на кожата да се обновят и раните и възпаленията да зараснат по-бързо.

С морска сол се лекуват всевъзможни по тип положения. С нея се вършат промивки на носа, при хрема, синузит и настинки. Разтворът от морска сол с вода убива микробите и прочиства носоглътката.

С нея се прави и гаргара на гърлото при настинки, болки в гърлото и затруднено преглъщане. За задачата в две чаши топла преварена вода се прибавят 2 с.л. ситна морска сол и с полученото приложете гаргата.

Морска сол се употребява още против целулит и отрови, под формата на вана или примес с душ-гела. Кожата и ставите също се лекуват с втриване на чиста морска сол. А солените вани, с прибавен липов цвят в тях, сполучливо се борят с отоците в краката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР