Солни стаи да бъдат изградени във всички детски градина в

...
Солни стаи да бъдат изградени във всички детски градина в
Коментари Харесай

Общински съветник от Кюстендил предлага солни стаи във всички детски градини

Солни стаи да бъдат построени във всички детски градина в община Кюстендил. Това предлага общинският консултант инж. Огнян Атанасов. В момента в града има разкрита една солна стая, която не е задоволителна за популацията, счита Атанасов. Необходимата сума за построяването на една сходна стая е към 22 000 лв..

Кюстендил

Предложението на общинския консултант е в шестте детски заведения да бъдат построени солни стаи с пари от бюджета на общината. От лечебните свойства ще могат да се възползват над 500 деца, а визитите за тях ще са безвъзмездни.
Огнян Атанасов, общински консултант - Кюстендил: В момента децата ядат здравословна храна и в композиция ще се заздрави имунитета и другото което е, има много деца с белодробни болести, това ще ги облекчи.
Според родители, концепцията е доста добра, тъй като грижата за здравето на децата им е най-важно.
Борислава Янакиева, родител: Вярвам в позитивния резултат върху дихателните, респираторни проблеми при деца, при огромни и най-много децата доста се забавляват, когато са вътре тъй че за всички е плюс.
Около 130 000 лева са нужни за построяването на солните стаи в шестте детски градини в града. Предстои Общинския съвет да вземе решение за разпределяне на нужната сума.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР